Companii responsabile față de mediu și oameni

Fundația Curt Bergfors oferă două premii în valoare de 2 milioane USD pentru inițiativele care au ca scop dezvoltarea unui sistem alimentar durabil

Având ca scop accelerarea tranziției în domeniul securității și sustenabilității alimentare, Curt Bergfors Food Planet Prize oferă două premii anuale în valoare de 2 milioane USD pentru inițiativele de mediu care au ca scop sprijinirea și dezvoltarea unui sistem alimentar durabil.

Inițiativele nominalizate sunt evaluate în funcție de șase criterii: relevanță, nivelul de inovare, fezabilitatea, impactul imediat, scalabilitatea și potențialul de schimbare sistemică. Nominalizații pot fi persoane, grupuri, organizații sau întreprinderi, iar inițiativele propuse trebuie să aibă potențialul de a fi extinse și aplicate la scară largă.

Formularul de nominalizare (pentru propria inițiativă sau o inițiativă cunoscută) constă în descrierea acesteia în maxim 3000 de caractere și completarea câtorva detalii de contact.

Pentru premiul din 2023, inițiativele pot fi înscrise până la data de 30 septembrie 2022. Fiecare candidat are mai multe șanse de câștig, deoarece nominalizările din acest an vor fi luate în considerare și pentru edițiile viitoare ale concursului.  

În 2020, cinci inițiative generatoare de schimbare și-au împărțit patru premii în valoare de 1 milion USD. Pentru anul 2021 și în continuare, Fundația Curt Bergfors a decis să dubleze suma premiului și să acorde 2 milioane de dolari americani pentru 2 câștigători. Acest lucru înseamnă că cel mai mare premiu de mediu din lume se referă la alimente.

“Nicio altă activitate umană nu contribuie mai mult la degradarea mediului înconjurător decât modul în care mâncăm. Prin urmare, este clar pentru mine că cel mai mare premiu de mediu din lume ar trebui să recompenseze soluțiile inovatoare. Prin dublarea sumei de bani legată de fiecare premiu, intenționăm să accelerăm capacitatea câștigătorilor de a-și atinge potențialul maxim și de a contribui la o planetă alimentară durabilă care să ne poată susține pe toți”, a declarat Curt Bergfors, co-fondator și președinte al consiliului de administrație.

Detalii și înscriere.

Share this article
Prev Post

290.000 de români implicați și 410.000 litri de ulei colectat în campania Auchan de colectare și reciclare a uleiului alimentar uzat

Next Post

Schneider Electric lansează 2 produse solare care oferă energie verde pentru comunitățile cu acces limitat la energie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next