Companii responsabile față de mediu și oameni

Pământul a înregistrat a 3-a cea mai călduroasă zi într-o singură săptămână

Joi a fost cea mai călduroasă zi din istorie, depășind maximele anterioare stabilite luni și marți, în timp ce temperaturile medii globale continuă să crească, potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional din Statele Unite pentru Previziuni de Mediu, informează Reuters.

Temperatura medie globală a atins joi 17,23 grade Celsius (63,01 Fahrenheit), potrivit agenției guvernamentale.

Recordul vine după câteva zile marcate de valuri de căldură intensă în Statele Unite şi China, în timp ce un alt val de căldură a ucis peste 100 de oameni în Mexic.

Joi, Serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru Schimbări Climatice a anunţat că luna iunie 2023 a fost cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată de meteorologi, doborând precedentul record, din iunie 2019, la o diferență substanţială.

Astfel de recorduri sunt consecința previzibilă a unei creșteri pe termen scurt a temperaturilor cauzate de El Niño care se adaugă la tendința de încălzire globală pe termen lung din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră ale omenirii”, a declarat Robert Rohde, cercetător principal pentru Berkeley Earth.

Fenomenul meteorologic El Niño © NOAA

Share this article
Prev Post

18% din deșeurile din Anglia sunt gestionate ilegal. Infracțiunile depășesc sectorul deșeurilor și includ traficul de persoane, droguri și spălarea de bani (EA)

Next Post

Problema emisiilor din transportul maritim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next