Companii responsabile față de mediu și oameni

38% din deșeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate în 2020 la nivelul UE (Eurostat)

În 2020, fiecare persoană care locuiește în UE a generat în medie 34,6 kg de deșeuri de ambalaje din plastic. Dintre acestea, 13,0 kg au fost reciclate, potrivit statisticilor Eurostat publicate astăzi.

Între 2010 și 2020, volumul de deșeuri de ambalaje din plastic generate pe cap de locuitor a crescut cu 23% (+6,5 kg). Volumul reciclat de deșeuri de ambalaje din plastic a crescut în aceeași perioadă cu 32% (+3,2 kg). În ciuda acestei îmbunătățiri, cantitatea de ambalaje din plastic care nu a fost reciclată a crescut cu 3,4 kg pe cap de locuitor din 2010, din cauza creșterii mai mari a cantității absolute de deșeuri de ambalaje din plastic generate.

Mai puțin plastic reciclat din cauza schimbării metodei de calcul

În 2020, au intrat în vigoare norme mai stricte pentru raportarea reciclării. Acestea includ, printre altele, o contabilizare mai strictă a fracțiunilor de materiale de ambalaj compozite. Din acest motiv, s-a observat o scădere provizorie de 3 puncte procentuale (de la 41% în 2019 la un procent estimat de 38% în 2020). 

Țările de Jos, Lituania, Slovacia, Spania, Bulgaria și Cipru au reciclat mai mult de jumătate din deșeurile de ambalaje din plastic generate. În schimb, mai puțin de o treime din deșeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate în Malta, Franța, Danemarca, Ungaria, Irlanda, România, Polonia și Austria.

Note metodologice:

UE: datele din 2010, 2011 și 2020 privind deșeurile generate și reciclate sunt estimate.

Bulgaria, Cipru, Grecia, Finlanda, Italia, Letonia, Țările de Jos, Polonia și România: date din 2019. Comparația cu datele din 2020 este posibilă doar parțial din cauza modificării metodelor de compilare pentru anul de referință 2020. Pentru detalii, a se vedea Decizia 2005/270/CE, astfel cum a fost modificată ultima dată prin Decizia 2019/665/CE.

Share this article
Prev Post

Elevii pasionați de sustenabilitate se mai pot înscrie în competiția Samsung Solve For Tomorrow până la finalul lunii octombrie

Next Post

PE cere țărilor să-și stabilească obiective climatice mai ambițioase pentru 2030. Deputații avertizează că multe dintre angajamentele pe termen lung de a reduce la zero nivelul net al emisiilor sunt ambigue și netransparente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next