Companii responsabile față de mediu și oameni

Agricultura ecologică în UE: 16,9 milioane de hectare în 2022. În România, ponderea agriculturii ecologice a fost de 5%

Suprafața utilizată pentru producția agricolă ecologică în UE continuă să crească, iar în 2022 a ajuns la 16,9 milioane de hectare, față de 15,9 milioane ha în 2021 și 14,7 milioane ha în 2020, informează Eurostat.

În 2022, suprafața utilizată pentru agricultura ecologică a fost echivalentă cu 10,5% din totalul suprafeței agricole utilizate din UE. Suprafața agricolă utilizată (UAA) reprezintă suprafața totală ocupată de terenul arabil, pajiștile permanente, culturile permanente și grădinile de zarzavaturi aflate în exploatație, indiferent de tipul de proprietate sau de faptul că este sau nu utilizată ca parte a terenului comun.

Între 2012 și 2022, suprafața utilizată pentru agricultura ecologică a crescut în aproape toate țările UE. Cele mai mari rate de expansiune în această perioadă au fost înregistrate în Croația (+306%), Portugalia (278%) și Bulgaria (182%).

Cele mai mari ponderi ale suprafețelor destinate agriculturii ecologice în totalul SAU au fost înregistrate în Austria (27 %), Estonia (23 %) și Suedia (20 %). 

În schimb, în 2022, ponderea agriculturii ecologice a fost de 5% în România și sub 5% în 5 țări din UE, cele mai mici ponderi fiind în Malta (sub 1%), Bulgaria și Irlanda (ambele cu 2%).

Sursa foto: Pixabay

Share this article
Prev Post

Energie pentru meseria mea. ENGIE a lansat înscrierile în programul companiei de învățământ profesional dual

Next Post

Forumul Mondial al Alimentației. Hackathon global pentru tineri pe tema risipei alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next