Companii responsabile față de mediu și oameni

Coldplay își va lansa noul album pe vinil reciclat

Cel de al 10-lea material de studio al trupei Coldplay, intitulat “Moon Music“, va fi lansat pe 4 octombrie, pe vinil reciclat, informează BBC, citat de Agerpres.

Fiecare disc vinil a acestui album va fi fabricat din nouă sticle de plastic reciclate.
Trupa britanică a spus că această tehnologie va reduce emisiile de carbon cu 85% şi va evita producerea a peste 25 de tone de plastic virgin.

În 2021, formaţia britanică a anunţat un plan privind reducerea amprentei de carbon a turneului său mondial “Music Of The Spheres World Tour”, folosind, printre altele, sisteme de lumini alimentate cu energie solară şi carburant sustenabil pentru aviaţie. Planul său a dus la reducerea cu 59% a emisiilor de carbon ale acestui turneu în raport cu turneele precedente.

Mai mulţi artişti, inclusiv Billie Eilish, Idles, Brent Faiyaz şi Holly Humberstone au făcut recent eforturi importante pentru a-şi reduce această amprentă folosind materiale reciclate sau vinil ecologic.

Iar în 2019, cântăreţul şi compozitorul Nick Mulvey, nominalizat la Mercury Prize, a realizat o premieră mondială atunci când a lansat single-ul “In The Anthropocene”, devenit cunoscut ulterior sub numele de “vinilul oceanic”, întrucât a fost fabricat din plastic recuperat de pe plajele din sudul Regatului Unit.

Coldplay va lansa, de asemenea, ediţii pe CD ale albumului “Moon Music” într-un nou format denumit EcoCD – creat în procent de 90% din plastic reciclat, cu o reducere de 78% a emisiilor în comparaţie cu producţia de CD-uri tradiţionale.

Share this article
Prev Post

M100: 10 orașe din România vor fi selectate și susținute pentru a-și atinge neutralitatea climatică

Next Post

Bonapp anunță îmbunătățiri tehnice și extinderea națională în 150 de orașe noi alături de PENNY România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next