Companii responsabile față de mediu și oameni

Apple va folosi 100% cobalt reciclat în baterii până în 2025

Apple a anunțat o accelerare majoră a eforturilor sale de extindere a materialelor reciclate în produsele sale, inclusiv un nou obiectiv pentru 2025 – de a utiliza cobalt reciclat în proporție de 100% în toate bateriile proiectate de Apple. Tot până în 2025, magneții dispozitivelor sale vor conține în întregime elemente rare de pământ reciclate, iar plăcile de circuit imprimate vor fi realizate, de asemenea, cu ajutorul lipirii și placării cu aur reciclat.

Apple se apropie astfel tot mai rapid de obiectivul său de a avea device-uri fabricate exclusiv din materiale reciclate și regenerabile și de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în întreg lanțul său de aprovizionare și în ciclul de viață al fiecărui produs până în 2030.

„În fiecare zi, Apple inovează pentru a crea tehnologii care îmbogățesc viețile oamenilor, protejând în același timp planeta pe care o împărțim cu toții”, a declarat Tim Cook, CEO al Apple. „De la materialele reciclate din produsele noastre și până la energia curată care ne alimentează operațiunile, activitatea noastră de mediu este parte integrantă din tot ceea ce facem și din ceea ce suntem (…)”

Apple a anunțat, de asemenea, recent că și-a dublat angajamentul financiar față de un fond pe care l-a înființat în urmă cu doi ani pentru a investi în proiecte care elimină carbonul din atmosferă.

Share this article
Prev Post

PE va adopta o nouă lege pentru a opri vânzarea în UE de produse ce cauzează defrișări. În perioada 1990- 2020, lumea a pierdut 420 de milioane de hectare de pădure

Next Post

Finanțare americană de până la 4 miliarde de dolari pentru instalarea de reactoare modulare mici în Polonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next