Companii responsabile față de mediu și oameni

Finanțare americană de până la 4 miliarde de dolari pentru instalarea de reactoare modulare mici în Polonia

U.S. Export-Import Bank și U.S. International Development Finance Corporation (DFC) ar putea împrumuta până la 4 miliarde de dolari proiectului Orlen Synthos Green Energy pentru instalarea de reactoare modulare mici (SMR) în Polonia.

EXIM Bank ar putea împrumuta până la 3 miliarde de dolari, iar DFC ar putea împrumuta până la 1 miliard de dolari pentru construirea și implementarea primelor două SMR, care vor fi proiectate de GE Hitachi Nuclear Energy, a precizat Orlen Synthos Green Energy într-un comunicat, după semnarea scrisorilor de intenție cu instituțiile americane, scrie Reuters.

Cel mai mare rafinator polonez PKN Orlen, companie poloneză de stat, și compania de tehnologie cu emisii zero Synthos intenționează să instaleze primele reactoare nucleare mici din Polonia până în 2030, pentru contribuind astfel la trecerea țării la energia nucleară în vederea reducerii emisiilor de carbon și a eliminării treptate a cărbunelui.

Foto: gov.pl

Share this article
Prev Post

Apple va folosi 100% cobalt reciclat în baterii până în 2025

Next Post

Raport: Băncile au oferit finanțări în valoare de 5,5 trilioane dolari sectorului combustibililor fosili din 2015 până în prezent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next