PE va adopta o nouă lege pentru a opri vânzarea în UE de produse ce cauzează defrișări. În perioada 1990- 2020, lumea a pierdut 420 de milioane de hectare de pădure

Eurodeputații vor dezbate luni și vor vota miercuri o nouă lege care obligă companiile să se asigure că produsele vândute în UE nu provin de pe terenuri defrișate oriunde în lume.

Noul regulament, deja convenit cu statele membre ale UE, contribuie la combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității prin prevenirea defrișărilor legate de consumul UE de produse bovine, cacao, cafea, ulei de palmier, soia, lemn, cauciuc, cărbune și hârtie tipărită. Înainte ca astfel de produse să poată fi introduse pe piața UE, întreprinderile trebuie să verifice și să emită o așa-numită declarație de diligență conform căreia produsele nu au condus la defrișări și degradarea pădurilor oriunde în lume.

Context

În octombrie 2020, Parlamentul și-a utilizat prerogativele prevăzute în tratat pentru a solicita Comisiei să prezinte acte legislative pentru a stopa defrișările la nivel mondial provocate de UE.

În noiembrie 2021, Comisia a propus un nou regulament menit să stopeze defrișările și degradarea pădurilor de care UE este răspunzătoare.

Numai în perioada 1990- 2020, lumea a pierdut 420 de milioane de hectare de pădure – o suprafață mai mare decât cea a Uniunii Europene.

Foto credit: WWF

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Volkswagen cere amânarea până în 2026 a implementării noilor reglementări UE privind emisiile

Next Post

Apple va folosi 100% cobalt reciclat în baterii până în 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next