Companii responsabile față de mediu și oameni

Instalațiile solare din Germania au crescut cu 35% la începutul anului 2024

Instalațiile de energie solară din Germania au crescut cu 35% față de anul precedent în primele patru luni ale anului 2024, stimulate de o creștere a cererii de energie fotovoltaică industrială, comercială și montată la sol, a anunțat marți asociația BSW, citată de Reuters. BSW reprezintă interesele a aproximativ 1000 de companii din industria energiei solare.

De la invazia Rusiei în Ucraina și scăderea bruscă a exporturilor rusești de combustibili fosili în Germania, Berlinul a introdus mai multe acte legislative pentru a accelera extinderea energiei solare, ca parte a planului Berlinului de a acoperi 80% din necesarul de energie din surse regenerabile până în 2030 și de a deveni neutru din punct de vedere climatic până în 2045.

Noile capacități de energie solară au crescut cu peste cinci gigawați (GW) în prinele 4 luni ale acestui an, în condițiile în care 56% dintre întreprinderile și peste 60% dintre proprietarii de imobile din cea mai mare economie europeană sunt interesați să investească în sisteme de energie solară, a precizat BSW, citând un sondaj realizat în luna mai de YouGov.

BSW a precizat că se așteaptă la o creștere procentuală de două cifre a instalațiilor și a capacității de stocare a energiei solare în 2024, îndeplinind obiectivele guvernamentale de 19 GW de noi capacități anuale pentru a ajunge la 215 GW sau 25% din consumul intern de electricitate, până în 2030.

În primele patru luni ale acestui an, capacitatea fotovolatică nou instalată pe acoperișurile comerciale a crescut cu 81%, în timp ce instalațiile solare pe spații deschise au crescut cu 74% față de aceeași perioadă a anului trecut. În sectorul rezidențial, noile instalații au crescut cu 1%.

Sursa foto: Pixabay

Share this article
Prev Post

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale UE, la raport

Next Post

Directiva privind afirmațiile de mediu: Consiliul UE este pregătit să înceapă discuțiile cu Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next