Companii responsabile față de mediu și oameni

Zentiva România a plantat alți 40,000 de puieți în Munții Făgăraș în 2024

Zentiva Plantare ECSR
Zentiva Plantare ECSR

Grupul de companii Zentiva din România a finalizat plantarea unui nou lot de 40.000 de puieți în pădurile defrișate din Munții Făgăraș, în colaborare cu Fundația Conservation Carpathia. Volumul de plantări corespunde unei suprafețe de 11 hectare de teren. În mod efectiv, alături de procesele sporadice de regenerare spontană, arealul reabilitat anul acesta cu sprijinul Zentiva se ridică la 16,5 hectare.

Din 2019 și până în prezent Zentiva a susținut plantarea a 145.000 copaci. Eforturile de reconstruire a pădurilor s-au concentrat pe zonele Dobroneagu, Valea Vâlsanului, Pojarna Valea Rea și  Groapele. În arealul Groapele și Dobroneagu, Conservation Carpathia a demarat deja monitorizarea plantațiilor folosind drona achiziționată anul acesta cu sprijinul Zentiva.

„Plantarea de copaci este o investiție esențială în sănătatea planetei și a noastră. Fiecare copac plantat reprezintă un pas către un viitor mai verde, mai curat și mai sănătos pentru toate generațiile. Zentiva are o abordare sustenabilă a întregii activități aceasta incluzând și angajamentul de a proteja sau compensa pentru o planetă mai sănătoasă. Este timpul să acționăm oriunde este nevoie să restaurăm și să conservăm mediul”, a declarat Simona Cocoș, Director General al Zentiva România și Moldova.

Sprijinul Zentiva nu numai că ne ajută să inițiem revenirea pădurii în zone unde aceasta a fost abuziv distrusă, dar ne-a deschis și calea către un sistem modern de monitorizare a plantațiilor care ne permite să intervenim la timp dacă sunt probleme în șantierele de reconstrucție ecologică“, a declarat Mihai Zotta, director de conservare la Fundația Conservation Carpathia.

Angajamentul Zentiva față de sustenabilitate se extinde dincolo de reîmpădurire, cu programe de reducere a amprentei de carbon, a deșeurilor și de utilizare responsabilă a resurselor.  Grupul Zentiva își propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru Scopul 1 și 2 până în 2030, acest obiectiv fiind extins recent la a deveni zero net în 2050. Zentiva intenționează să continue să sprijine proiectele Fundației Conservation Carpathia, recunoscând rolul vital al pădurilor în combaterea schimbărilor climatice și conservarea biodiversității.

Share this article
Prev Post

Schneider Electric, desemnată cea mai sustenabilă companie din lume de revista Time și Statista

Next Post

Porsche va opri mai devreme producţia unor modele cu motoare pe combustie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next