Companii responsabile față de mediu și oameni

Schneider Electric, desemnată cea mai sustenabilă companie din lume de revista Time și Statista

Schneider Electric, lider global în tehnologie industrială, a ajuns în fruntea listei „World’s Most Sustainable Companies for 2024“, realizate de către revista Time și Statista. Această recunoaștere reflectă obiectivele ambițioase ale Schneider Electric de a reduce propriile emisii, dar și angajamentul companiei de a-și ajuta clienții să devină mai eficienți energetic și să-și reducă emisiile.


Time și Statista au folosit o metodologie transparentă, în mai multe etape, pentru a identifica cele mai sustenabile companii din lume în 2024. Procesul a început cu un grup de peste 5.000 dintre cele mai mari și mai influente companii din lume. În urma unei evaluări riguroase în patru etape, clasamentul final a exclus industriile nesustenabile și a luat în considerare factori precum evaluările externe și angajamentele de sustenabilitate, practicile de raportare corporativă și indicatorii de performanță socială și de mediu. Această abordare cuprinzătoare a produs un clasament care include 500 de companii din peste 30 de țări.

Atât Time, cât și Statista au evidențiat expertiza tehnologică a Schneider Electric și programul Schneider Sustainability Impact (SSI). Acest program transformator conduce și măsoară progresul companiei către obiectivele de sustenabilitate globală 2021-2025, contribuind la șase angajamente pe termen lung care acoperă toate dimensiunile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Printre aceste progrese, compania a ajutat clienții să-și reducă emisiile de carbon, cu 553 de milioane de tone de CO2 economisite și evitate din 2018. De asemenea, compania a făcut progrese semnificative în transformarea propriului lanț de aprovizionare. Emisiile de carbon de la primii 1.000 de furnizori ai Schneider Electric au scăzut cu 27% de la începutul programului – iar 21% dintre cei mai strategici parteneri din lanțul de aprovizionare ai companiei au îndeplinit standardele de muncă decentă ale Schneider Electric.

De asemenea, Schneider Electric a fost inclusă recent în Dow Jones Sustainability World Index pentru al 13-lea an consecutiv, pe locul 1 în industria sa și și-a asigurat locul în indicele european. Această realizare reflectă performanța sa puternică de mediu, socială și de guvernanță (ESG), sustenabilitatea fiind în centrul strategiei sale.

Share this article
Prev Post

Care este impactul folosirii aparatului de aer condiționat asupra facturii de energie (studiu)

Next Post

Zentiva România a plantat alți 40,000 de puieți în Munții Făgăraș în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next