Companii responsabile față de mediu și oameni

China înregistrează cea mai caldă lună din istoria recentă

China a înregistrat în luna iulie cea mai caldă lună din istoria modernă observată, potrivit mass-media de stat chineză, citată de Reuters, și asta în contextul căldurii extreme din întrega lume.

Temperaturile au fost în medie de 23,21 grade Celsius luna trecută, depășind valoarea de 23,17 grade C înregistrată în iulie 2017, a raportat joi televiziunea națională din China – cea mai mare medie lunară de când țara a început să compileze seturi de date complete în 1961.

În iulie, toate provinciile chineze au înregistrat temperaturi medii mai ridicate decât în aceeași lună din anii anteriori. Temperaturile din provinciile Guizhou și Yunnan au fost cele mai ridicate, urmate de Hunan, Jiangxi și Zhejiang, potrivit China Central Television (CCTV).

Pe 1 august, temperaturile au rămas ridicate în delta fluviului Yangtze, iar în Shanghai, Nanjing, Hangzhou și alte capitale de provincie sunt estimate temperaturi ridicate în următoarele șapte zile. Hangzhou ar putea fi afectată de temperaturi record de peste 40 de grade Celsius, potrivit CCTV.

Lumea a înregistrat cea mai caldă zi din istorie pe 22 iulie, temperatura medie globală a aerului la suprafață atingând 17,15 grade C.

Ceea ce face ca recordul de căldură din acest an să fie neobișnuit este faptul că – spre deosebire de 2023 și 2016 – modelul climatic El Nino, care amplifică temperaturile globale din cauza apelor mai calde decât în mod obișnuit din Pacificul de Est, s-a încheiat în aprilie, dar temperaturile nu au scăzut.

Unii oameni de știință susțin că acest lucru indică o influență mai mare decât oricând a schimbărilor climatice în creșterea temperaturilor globale.

Încălzirea globală a făcut ca fenomenele meteorologice din China să devină mai intense și mai imprevizibile. A doua cea mai mare economie a lumii a înregistrat unele dintre cele mai intense precipitații din istoria recentă, care au provocat inundații și alunecări de teren.

China a înregistrat în sezonul inundațiilor 25 de inundații semnificative în râuri importante, mai multe decât în orice alt an din 1998, când a început înregistrarea, au declarat joi autoritățile chineze.

Sursa foto: Freepik

Share this article
Prev Post

S-a prelungit perioada de înscrieri la concursul de fotografie Fotogeografica

Next Post

Carrefour și InspirAction anunță rezultatele etapei curente a programului educațional „Gesturi mici pentru practici mari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next