Seria recordurilor de temperatură la nivel mondial a continuat în aprilie

  • Pământul tocmai a înregistrat cea mai fierbinte lună aprilie din istorie
  • Ultimele 11 luni au depășit toate recordurile de temperatură

Planeta tocmai a înregistrat cea mai călduroasă lună aprilie din istorie, ajungându-se astfel la o serie de 11 luni consecutive, fiecare marcând un record de temperatură, a anunțat miercuri serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice al Uniunii Europene, citat de Reuters.

Fiecare lună începând din iunie 2023 s-a clasat astfel ca fiind cea mai caldă înregistrată vreodată pe planetă, comparativ cu luna corespunzătoare din anii precedenți, a precizat Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice (C3S) în buletinul să lunar.

Incluzând luna aprilie, temperatura medie mondială a fost cea mai ridicată înregistrată vreodată pentru o perioadă de 12 luni – cu 1,61 grade Celsius peste media din perioada preindustrială 1850-1900.

Emisiile de gaze cu efect de seră provenite din arderea combustibililor fosili reprezintă principala cauză a schimbărilor climatice. În ultimele luni, fenomenul natural El Nino, care încălzește apele de suprafață din estul Oceanului Pacific, a crescut, de asemenea, temperaturile.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Energiile regenerabile au furnizat un procent record de 30% din electricitatea mondială în 2023 (raport)

Next Post

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități oferă granturi în valoare de 980.000 lei pentru soluții educaționale la provocări locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next