Companii responsabile față de mediu și oameni

Volvo Trucks intensifică utilizarea oțelului cu emisii reduse de CO2

  • Volvo a fost primul producător de camioane din lume care a introdus acest tip de oțel pentru camioanele sale electrice, în 2022

Volvo își crește utilizarea de oțel produs cu emisii reduse de CO2 pentru camioanele sale. Oțelul produs cu emisii reduse de CO2 este un oțel cu o reducere semnificativă de CO2 (80% sau mai mult) de la extracție la poarta fabricii. Acest oțel este realizat cu materiale reciclate și energie independentă de resurse fosile și va fi folosit pentru fabricarea a zeci de mii de camioane Volvo, începând de anul viitor.

Noul oțel este produs de către compania suedeză SSAB și este denumit SSAB Zero. Acesta este produs din materiale reciclate și prin utilizarea energiei independente de resurse fosile și a biogazului.

Ca rezultat, emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 80% comparativ cu producția convențională de oțel, prin utilizarea energiei provenind din resurse fosile.

Anul viitor, ramele de șasiu pentru aproape 12.000 de camioane Volvo FH și FM vor fi fabricate din oțel cu emisii reduse de CO2. Acest lucru va rezulta în „economisirea” a 6.600 t de CO2 echivalent (include toate emisiile cu efect de seră, cum ar fi metanul). Pe măsură de disponibilitatea oțelului produs cu emisii reduse de CO2 va crește, acesta va fi introdus pe mai multe modele de camioane și în alte componente ale acestora.

 Volvo plănuiește, de asemenea, să înlocuiască și alte materiale de pe camioanele sale cu alternative produse cu emisii mai joase.

„Acesta este încă un pas înainte către viziunea noatră de zero emisii. Oțelul este unul dintre principalele materiale de pe camioanele noastre. Căutăm, de asemenea, să înlocuim și alte materiale, cum ar fi aluminiul și plasticul, cu alternative cu emisii reduse. Suntem mândri să deschidem calea în industrie atunci când este vorba despre folosirea de materiale sustenabile în camioanele noastre,” spune Jan Hjelmgren, Senior Vice President Product Management and Quality, Volvo Trucks.

Potențialul pentru reducerea emisiilor de CO2 este mare, de vreme ce aproape o jumătate din camion constă din oțel (47% dintr-un camion Volvo FH diesel), și reprezintă 44% din emisiile de CO2 din producție (de la extracție, la poarta fabricii), din totalul de 21 t CO2 Echivalente Volvo FH diesel.

Share this article
Prev Post

AEM: Uppsala, orașul cu cel mai curat aer din Europa. București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Ploiești, la coada clasamentului

Next Post

Realme dezvăluie calea către neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon, subliniind conceptul de design „3R+1D”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next