Companii responsabile față de mediu și oameni

200.000 de voluntari au participat sâmbătă, la Ziua de Curăţenie Naţională, Let’s Do It, România!

200.000 de voluntari s-au înscris pentru a participa, sâmbătă, 21 septembrie, la cea de a 11-a ediţie a campaniei naţionale „Ziua de Curăţenie Naţională, Let’s Do It, România!”, au anunţat organizatorii pe pagina lor de Facebook.

Voluntari din toată România s-au alăturat astăzi milioanelor de participanți  din 198 de țări, într-un demers care are drept scop reducerea deşeurilor şi promovarea unui mediu mai curat şi mai sănătos.

Cu ocazia evenimentului, a fost lansată la Palatul Parlamentului expoziţia “Importanţa unui mediu curat”.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, şi-a anunţat, de asemenea la acţiunile de ecologizare.

Conform datelor centralizate de echipa „Let’s Do It, România!”, din 2009 şi până în prezent, în cadrul Zilei de Curăţenie Naţională, peste 2,4 milioane de voluntari au luat parte la acţiunile de ecologizate, desfăşurate la nivel naţional.

Recent, Asociaţia „Let’s Do It, România!” a lansat aplicaţia “Let’s Do It, România!”, disponibilă pe iOS şi Android, ce permite utilizatorilor să semnaleze în mod gratuit prezenţa deşeurilor sau a ambroziei, iar notificările vor fi transmise autorităţilor competente pentru a asigura curăţarea acestor zone.

Această soluţie digitală reprezintă un element esenţial în eforturile de protejare a mediului, facilitând implicarea cetăţenilor în mod direct şi rapid.

Sursa foto: pagina de Fb Apele Române Jiu. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți Apele Române Jiu s-au alăturat, astăzi, voluntarilor acțiunii de ecologizare a Let’s Do It, Romania! și au salubrizat malurile fluviului Dunărea, pe Insula Șimian, în zona cetății strămutate Ada Kalah și cea a piciorului Pudului lui Traian.

Share this article
Prev Post

Finanțarea Băncii Mondiale pentru climă atinge nivelul record de 42,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2024

Next Post

Antal: O tranziţie energetică bine dezvoltată are nevoie de investiţii masive în domeniul distribuţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next