Companii responsabile față de mediu și oameni

SGR, de la 13% colectare separată, la aproape 80%. Fechet: „Este o cifră la care nici nu visam”

Ministrul Mediului a anunțat câte sticle puse pe piaţă în august au fost returnate: „Este o cifră la care nici nu visam”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că de la 13% colectare separată, cât înregistra România înainte de implementarea sistemului de garanţie-returnare, în luna august a acestui an aproape 80% dintre recipientele reciclabile au reintrat în sistemul de recuperare şi refolosire.

„Am vrut să ne îndepărtăm puţin de această cifră ruşinoasă, România avea 13% colectare separată şi vreau să vă spun cifra lunii august: 78% din recipientele puse pe piaţă în luna august au fost întoarse în sistemul garanţie-returnare. 78% este o cifră la care vă mărturisesc că eu, personal, nici nu visam”, a declarat Mircea Fechet, luni seară, la TVR Info, potrivit Digi 24, care citează News.ro.

El a admis că au existat magazine care „refuză să participe la acest efort naţional” şi că implicarea unora dintre magazine în sistemul de garanţie-returnare „e o pacoste”. Fechet a subliniat că urmăreşte situaţia, iar datele arată că în fiecare săptămână apar foarte multe puncte de colectare noi.

Share this article
Prev Post

Scădere a importurilor de produse energetice în UE în 2024

Next Post

Schimbările climatice dublează riscul de inundaţii precum cele care au lovit recent Europa Centrală şi de Est (raport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next