Companii responsabile față de mediu și oameni

IKEA va avea 225 de încărcătoare individuale ultra-rapide a vehiculelor electrice în 25 de locații din SUA

Rendering to demonstrate the installation of both public and fleet ultra-fast charging stations. This is not an image of an actual IKEA location.

IKEA a anunțat recent încheierea unui parteneriat în Statele Unite cu Electrify America prin care compania suedeză va dispune până la finalul lui 2023 de peste 225 de încărcătoare individuale ultra-rapide a vehiculelor electrice (EV) în 25 de locații din SUA. Unitățile de încărcare sunt destinate atât flotei de transport IKEA, precum și publicului.

IKEA urmărește să-și mărească astfel de 4 ori capacitatea de încărcare EV, în sprijinul obiectivului său de a realiza livrări la domiciliu cu emisii zero până în 2025 și de a reduce la jumătate emisiile generate de clienți și angajați până în 2030.

„La IKEA, credem că trebuie să lucrăm împreună cu partenerii noștri pentru a aborda schimbările climatice și pentru a dezvolta soluții pentru un viitor mai verde. Această colaborare cu Electrify America va aduce în premieră încărcătoare publice ultra-rapide în locațiile noastre și ne ajută totodată să facem un pas important în îndeplinirea obiectivului nostru de a fi un business circular și pozitiv pentru climă”, a declarat Javier Quiñones, CEO și Chief Sustainability Officer, IKEA SUA.

De la deschiderea primei sale stații de încărcare ultra-rapidă în mai 2018, Electrify America și-a extins rapid rețeaua, deschizând în medie 4 stații de încărcare pe săptămână. În prezent, Electrify America are peste 800 de stații și 3.500 de încărcătoare individuale deschise și intenționează să se extindă la 1.800 de stații de încărcare compuse din 10.000 de încărcătoare individuale în Statele Unite și Canada până în 2026.

Share this article
Prev Post

Ce reprezintă “băile de pădure” și cum ne pot ajuta ele? Descoperă printr-o fascinantă reîntoarcere în inima pădurii, legătura secretă dintre om și natură

Next Post

Germania: încălzirea pe timp de iarnă a clădirilor publice ar putea fi limitată la 19°C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next