Companii responsabile față de mediu și oameni

Cele mai multe proiecte înscrise în cadrul competiției Solve for Tomorrow au fost din categoria Mediu Înconjurător

Cea de a doua ediție a competiției naționale Solve for Tomorrow pentru elevii de liceu s-a bucurat de un număr impresionant de 325 înscrieri în perioada 14 septembrie – 31 octombrie. Categoria cu cele mai multe proiecte înscrise de elevii români a fost Mediul Înconjurător, cu 112 proiecte.

În continuare, în etapa a II-a a competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung România în parteneriat cu Junior Achievement România și vor învăța despre Sustainable Design Thinking, o metodă ce aduce împreună ideile creative, gândirea inovatoare și soluțiile îndrăznețe pentru a produce o schimbare în societate.

Juriul competiției Solve for Tomorrow este format din Marinica Stoian (Inspector General în cadrul Ministerului Educației), Simona Panait (Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România), Alice Cornea (Deputy CEO, Junior Achievement România) și Oana Bulexa (Managing Director, MSL The Practice).

„Avem încredere în ideile tinerilor și în abilitatea lor de a transforma lumea, de a construi un viitor sustenabil. Proiectele înscrise în ediția de anul acesta a competiției Solve for Tomorrow ne-au reconfirmat că suntem pe mâini bune, că tinerii sunt responsabili și au soluții inovatoare pentru problemele pe care le identifică în jurul lor. Ei ne-au arătat că pot veni cu soluții creative, eficiente și fezabile, care valorifică tehnologia și, cel mai important, țin cont de nevoile oamenilor din comunitatea lor.”, Simona Panait, Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România.

“Prima etapă a Solve for Tomorrow 2022 a fost o nouă oportunitate de a fi mai aproape de tineri, de a le cunoaște aspirațiile și modul inovator în care își propun să utilizeze tehnologia pentru soluționarea unor nevoi din comunitate. Misiunea mea ca membru în juriu a fost și în acest an o provocare, iar cei selectați pentru etapa a doua au oportunitatea de a-și duce mai departe proiectele prin sesiuni de Design Thinking și antreprenoriat.” – Alice Cornea, Deputy CEO Junior Achievement România.

Calendarul competiției Solve for Tomorrow 2022, etapa a II-a:

  • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a pe site-ul competiției – 7 noiembrie 2022
  • Desfășurarea atelierelor de Design Thinking – online – 14 nov – 15 dec 2022
  • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în Competiție – online – 15 nov – 20 dec 2022
  • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat – online – 16-22 ianuarie 2023
  • Desfășurarea sesiunilor de mentorat – online | Sesiunea I: 05 – 09 decembrie 2022 | Sesiunea II: 30 ianuarie – 7 februarie 2023
  • Eveniment Demo Day – online – 16 februarie 2023
  • Finala Competiției – eveniment live: 21 februarie 2023

 Lansată în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Competiția națională se adresează elevilor cu vârsta între 16 și 18 ani și își propune să aducă tehnologia, educația, soluțiile eficiente și sustenabile pentru a răspunde diverselor probleme identificate în societate.

Până în prezent, Solve for Tomorrow s-a desfășurat în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Share this article
Prev Post

ECOTIC și Ateliere fără Frontiere au donat echipamente IT recondiționate Asociației Mia’s Children pentru susținerea educației copiilor defavorizați

Next Post

Kaufland demarează o nouă campanie de reciclare a hârtiei și extinde programul de colectare a deșeurilor electrice și electronice în București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next