Companii responsabile față de mediu și oameni

Ziua Internațională a Pădurilor. Zentiva va planta în toate țările în care este prezentă peste 1 milion de copaci până în 2030

Producătorul de medicamente Zentiva și-a anunțat astăzi, în contextul Zilei Internaționale a Pădurilor, angajamentul de a planta 1 milion de copaci până în 2030, ca parte a programului companiei de sustenabilitate și a strategiei sale de afaceri.

Nick Haggar, CEO Zentiva: „La Zentiva, asigurăm aprovizionarea cu medicamente, peste 100 de milioane de oameni din Europa și nu numai, având încredere în produsele noastre. Am definit o strategie de sustenabilitate cuprinzătoare și dorim să ne oficializăm angajamentul de a deveni carbon neutri pentru Scop 1 și Scop 2 până în 2030. În plus, investim în continuare în programe pentru a ne îmbunătăți eficiența în gestionarea energiei, a apei și a deșeurilor. Sunt mândru pentru că acțiunile sunt reale și nu doar angajamente pe hârtie.”

Călătoria pentru sustenabilitate a companiei a început în 2019 prin plantarea primilor puieți în România. România este, de altfel, una dintre țările Zentiva care contribuie major la proiectul PlanetZ de împădurire. Din cei 250.000 de puieți plantați ca parte a programului de reîmpădurire și compensare, 87.000 și-au găsit locul în Munții Făgăraș, asta însemnând reconstrucția a 22 de hectare în țara noastră.

Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability: „Toți colegii din compania noastră sunt implicați în agenda de sustenabilitate deoarece, noi credem că fiecare pas mic, fiecare contribuție contează. Ne concentrăm eforturile nu numai pe programe de eficiență, ci și pe Biodiversitate, sprijinind natura să recupereze și să se refacă ecosistemele locale. Există o singură planetă și ne dorim ca generațiile viitoare să se bucure de viața lor pe pământ la fel de mult ca noi.”

„Începând cu 2019 ne-am asumat angajamentul de a contribui pe termen lung la reabilitarea biodiversității și am plantat zeci de mii de copaci în areale defrișate de decenii în Munții Făgăraș. Ținta stabilită la nivelul grupului Zentiva va continua aceste eforturi acolo unde va fi nevoie, asigurând generațiilor următoare un mediu mai sănătos. Proiectele noastre susțin și comunitățile locale și vom explora susținerea creșterii și protejării albinelor, care au un rol vital în menținerea biodiversității și echilibrului ecosistemelor”, a declarat Ioana Lucescu, Director Comunicare Zentiva România și coordonator al proiectului de împădurire în România.

Strategia de sustenabilitate a companiei este încadrată în jurul a 3 piloni – Oameni, Parteneri și Planetă, Zentiva concentrându-se în drumul către obiectivul carbon neutru pe reducerea emisiilor de carbon, aprovizionarea din energie regenerabilă și creșterea eficienței în gestionarea energiei, apei și a deșeurilor.

Mai multe informații despre Sustenabilitate la Zentiva

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul este prezent în peste 30 de țări și deține unități de producție la București, Praga și Ankleshwar și  2 centre de cercetare dezvoltare la Praga si Ankleshwar. În prezent, grupul Zentiva deține 2 fabrici la București: fabrica Zentiva care funcționează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 și fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

Share this article
Prev Post

Săptămâna Verde în România. Nature Talks a lansat cel mai mare program național interactiv de educație de mediu

Next Post

OMV Petrom – România Eficientă. Școala Gimnazială Liliești din Băicoi a fost modernizată cu o investiție de 1,6 milioane euro la standarde nZEB – consum energetic aproape zero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next