Companii responsabile față de mediu și oameni

Acțiunile BAT premiate de două clasamente globale de sustenabilitate, CDP și DJSI

Actiunile BAT au fost recunoscute de doua clasamente globale de sustenabilitate, CDP privind schimbările climatice si Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

BAT a primit calificativul „A” in evaluarea CDP fiind una dintre cele peste 18.700 de companii participante in acest an. Acest calificativ plaseaza BAT in primele 2% dintre companiile evaluate de CDP. Aceste evaluari analizeaza abordarea, deschiderea si performanta companiilor cu privire la aspectele cheie de mediu, inclusiv raportarea transparenta, stabilirea de obiective ambitioase si obtinerea unor rezultate sustinute. Abordarea schimbarilor climatice este una dintre prioritatile de top ale BAT, iar compania a publicat la inceputul acestui an Planul de tranzitie privind reducerea emisiilor de carbon, stabilind astfel o foaie de parcurs ambitioasa pentru atingerea obiectivelor Net Zero.

BAT este, de asemenea, inclus in Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) pentru al 21-lea an consecutiv, fiind singura companie din industria sa inclusă în acest clasament, ceea ce reflecta angajamentul BAT de lunga durata fata de obiectivele de protejare a mediului, societate si guvernanta (ESG). Compania a obtinut un scor de 100% in sase domenii – raportarea fata de mediu, dezvoltarea capitalului uman, eco-eficienta operationala, managementul lantului de aprovizionare, raportare sociala.

„Ne bucuram ca eforturile noastre continue de a pune sustenabilitatea pe primul loc in tot ceea ce facem au fost recunoscute de CDP si DJSI. Aceasta realizare este rezultatul eforturilor semnificative depuse de colegii nostri si de furnizorii BAT din intreaga lume de a genera in mod continuu imbunatatiri in ceea ce priveste sustenabilitatea fiecarui aspect al afacerii noastre, de la utilizarea energiei pana la designul ambalajelor”, a declarant Mike Nightingale, Director de sustenabilitate in cadrul BAT

Printre recunoașterile obținute de BAT de-a lungul timpului se numără și cea de lider in domeniul protejarii mediului, acordată de catre Financial Times în anul 2022, pentru succesul avut in reducerea intensitatii emisiilor pe o perioada sustinută, cea mai inalta distinctie in S&P Global Sustainability Yearbook 2022, precum și  Certificarea Alliance for Water Stewardship pentru cea mai mare unitate de productie din SUA.

Share this article
Prev Post

TRANSAVIA a publicat Raportul de Sustenabilitate 2021 – Hrănim viitorul. Prin acțiuni făcute așa cum trebuie, de la bob la furculiță

Next Post

Romania CST Index, ediţia a VII-a. Rezultatele ranking-ului sustenabilității corporative pentru 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next