Companii responsabile față de mediu și oameni

AFI Cotroceni este primul centru comercial din România certificat în conformitate cu versiunea 4.1 a standardului LEED O+M

Mall-ul AFI Cotroceni, din portofoliul dezvoltatorului imobiliar AFI Europe, a obținut certificarea LEED, nivelul Gold, conform sistemului de rating LEED v4.1 O+M (Operațiuni și Mentenanță pentru clădiri existente), din partea US Green Building Council (USGBC), ca o recunoaștere a calității și a viziunii sustenabile. Procesul amplu de certificare a fost coordonat de departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers România.

AFI Cotroceni a obținut recunoaștere pentru diverse strategii sustenabile, cum ar fi eficiența energetică, consumul redus de apă, managementul eficient al deșeurilor, politicile sustenabile de achiziții, îmbunătăţirea calităţii aerului în interiorul clădirii, beneficiile asupra comunității și susținerea modalităților alternative de transport.

„Certificarea LEED Gold obținută de AFI Cotroceni reprezintă atat recunoașterea eficienței proiectului, cât și gradul ridicat de satisfacție al ocupanților și vizitatorilor. Echipa de proiect a inclus specialiști din toate departamentele centrului comercial, astfel au fost implementate strategii integrate pentru a maximiza sănătatea și bunăstarea ocupanților și pentru a îmbunăți practicile de operare ale proiectului. Clădirile certificate LEED reduc emisiile de carbon și sunt esențiale în abordarea crizei climatice și în îndeplinirea obiectivelor ESG ale dezvoltatorului”, spune Roxana Isopescu, Senior Sustainability Consultant | ESG Strategic Advisory.

Departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers, format din profesioniști acreditați LEED, BREEAM, WELL, EDGE și Access4You, și-a dezvoltat portofoliul de servicii dedicate angajamentelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), oferind consultanță pentru calculul amprentei de carbon, în proiecte de decarbonizare „Net Zero Carbon”, de definire a strategiilor ESG în mediul construit, de evaluări și consultanță în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE și audituri energetice.

În cei 12 ani de activitate în acest segment de business, echipa de consultanță strategică ESG a Colliers a oferit consultanță în vederea certificării conform standardelor internaționale în domeniul sustenabilității pentru mai mult de 200 de proiecte din România, care totalizează aproximativ 5,5 milioane de metri pătrați.

Explicație foto: Roxana Isopescu

Share this article
Prev Post

Dragarea nisipului „sterilizează” fundul oceanelor, avertizează ONU

Next Post

Carrefour România a dat startul ultimei ediții a campaniei Plata cu PET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next