Anglia vrea să interzică din 2024 șervețelele umede cu fibre din plastic

Secretarul de stat pentru Ministerul Mediului, Alimentației și Afacerilor Rurale din Marea Britanie, Thérèse Coffey, a declarat recent pentru BBC că aproape toate șervețelele umede vor fi interzise în Anglia începând de anul viitor.

Potrivit BBC, citat de publicația Circular, interdicția face parte dintr-un plan mai amplu de reducere a poluării apei și de îmbunătățire a calității apei în Anglia. Cu toate acestea, interdicția propusă a fost calificată drept „slabă” de către partidele de opoziție și grupurile de mediu.

Organizația A Plastic Planet a declarat că „bineînțeles” că șervețelele umede din plastic ar trebui interzise, dar anunțul pare mai degrabă o încercare de a „învârti o știre” decât o strategie serioasă. „Nu am nevoie de o știre de presă. De ani de zile se discută despre interzicerea în Marea Britanie a șervețelelor din plastic. Introducerea ei din nou acum, pentru consultări suplimentare, rezumă abordarea acestui guvern de a aborda criza poluării cu plastic (…)” a spus Sian Sutherland, co-fondator A Plastic Planet & PlasticFree. „Singura modalitate de a aborda poluarea cu plastic este de a aborda producția de plastic. Asta înseamnă să investim în tehnologii alternative și să eliminăm plasticul de pe piață la scară mare.”

Șervețelele umede reprezintă aproximativ 93% din materialele care cauzează blocaje în sistemul de canalizare, potrivit unui studiu realizat de Water UK. Cercetările efectuate de Water UK au arătat, de asemenea, că 22% dintre oameni au recunoscut că aruncă șervețele umede în toaletă, în ciuda faptului că 88% dintre ei au declarat că sunt conștienți că acestea dăunează mediului.

În 2022, Boots a încetat să mai vândă toate șervețelele umede care conțin fibre de plastic și le-a înlocuit cu opțiuni biodegradabile pe bază de plante. Măsura a venit după ce interdicții similare au fost implementate de Tesco și Holland & Barrett.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Jumătate din arborii urbani se află în afara „zonei de confort”. Viitoarele plantări trebuie să țină cont de rezistența la schimbările climatice

Next Post

Kaufland și-a redus amprenta de carbon cu 1.450 de tone, pentru lanțul de aprovizionare, în 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next