Companii responsabile față de mediu și oameni

Auchan demarează o campanie de colectare și reciclare a brazilor naturali

În punctele de colectare din Auchan pot fi aduși toți brazii naturali, indiferent de unde au fost achiziționați. Campania se desfășoară în perioada 03 – 16 ianuarie 2022.

Containerele pentru colectare vor fi amplasate în locuri ușor accesibile, în parcările a 17 hipermarketuri Auchan din: Bacău, Baia Mare, Brașov, Cluj, Craiova, Constanța, Galați, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Târgu-Mureș, Timișoara și București (Militari, Berceni, Pallady și Titan). Întreaga cantitate de brazi colectată va fi transformată în compost sau peleți, prin intermediul unui partener autorizat.

Scopul campaniei este de a încuraja un consum responsabil și reciclarea tuturor materialelor, în special lemn. Astfel, Auchan încurajează clienții să se implice activ în acțiunea cu rol în protejarea mediului, returnând brazii uscați după sărbători pentru a fi transformați în produse prietenoase cu natura, precum compost sau peleți.

Sustenabilitatea este parte integrantă din politica Auchan România și stă la baza tuturor acțiunilor întreprinse de companie, brazii naturali comercializați de Auchan în perioada sărbătorilor de iarnă provenind din surse sustenabile și certificate.

„Prin această acțiune ne dorim să oferim clienților noștri o nouă soluție de reciclare în mod sustenabil a brazilor de Crăciun, mai ales că deciziile pe care le luăm în fiecare zi se reflectă pe termen lung, în contextul schimbărilor climatice, asupra comunității și a mediului înconjurător. Contăm pe implicarea tuturor la un mod activ de a trăi mai sustenabil”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

Acesta este primul an în care Auchan demarează această campanie, iar retailerul își dorește să colecteze o cantitate cât mai mare de brazi.

Share this article
Prev Post

Ecollect Vision. Peste 22 tone de deșeuri electrice și electronice colectate într-o singură lună, la Cluj

Next Post

Stație verde pentru colectarea separata a deseurilor la cora Pantelimon 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next