Companii responsabile față de mediu și oameni

Auchan îl reactivează pe Castorul Titi pentru o nouă misiune socială în comunitate

În ultimii 2 ani, Auchan și Castorul Titi au contribuit financiar cu peste 950.000 lei la proiecte sociale de educație și de protejare a mediului.

Auchan România se implică în continuare în comunitate și vine în sprijinul celor aproximativ 200 de copii aflați în grija asociației „Ana și Copiii”, contribuind la oferirea a 15.000 de mese calde și asigurarea unei alimentații sănătoase pentru cei mici. Contribuția companiei se desfășoară printr-o nouă campanie ce îl are ca protagonist pe emblematicul pluș Castorul Titi, care anul acesta primește rolul de bucătar.   

Campania, aflată deja la cea de-a a treia ediție, se desfășoară până pe 31 martie 2024, iar din vânzările fiecărui castor de pluș Titi Bucătarul, confecționat într-un mod responsabil, din PET-uri reciclabile, Auchan va dona câte 7,5 lei pentru asigurarea meselor calde pentru beneficiarii Asociației „Ana și Copiii”. Castorul Titi poate fi achiziționat din orice magazin Auchan, din majoritatea magazinelor MyAuchan din stațiile Petrom sau poate fi comandat din magazinul online, prețul unei jucării fiind de 29,90 lei.

Mesele copiilor sunt create de un tehnician nutriționist, pe principiile unei alimentații sănătoase. O masă caldă reprezintă echivalentul achiziționării a două jucării Titi Bucătarul și include o supă, un fel principal, un fruct, dar și o gustare de după amiază. Meniurile sunt oferite copiilor aflați în grija Asociației Ana și Copiii din centrele din București, Prahova și Călărași.

De altfel, prin intermediul Fundației Auchan, compania a susținut anul acesta și amenajarea bucătăriei din noul centru al asociației din București. Investiția de peste 40.000 euro a reprezentat dotarea și echiparea bucătăriei cu echipament profesional pentru depozitare frigorifică, prepararea produselor din pește și carne, spații dedicate preparării legumelor și salatelor, echiparea liniei de servire, depozitarea produselor ambalate, echipamente pentru spălare veselă și vase de bucătărie.

„Suntem încântați să pornim din nou, alături de deja faimosul Castor Titi, într-o nouă misiune ce își propune să aducă bucurie, speranță și un ajutor concret în mediile în care este nevoie. În noua campanie, alături de Titi Bucătarul, ne îndreptăm atenția spre o alimentație sănătoasă în rândul copiilor, întărind astfel încă o dată viziunea noastră de a mânca mai sănătos și de a trăi mai bine, respectând și protejând planeta.”, a afirmat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan România.

Castorul Titi a luat parte și la alte campanii demarate de companie, anul acesta Auchan contribuind la plantarea a 10.000 de puieți în cadrul programului de împăduriri al asociației Viitor Plus, în urma campaniei „Titi Pădurarul”, printr-o donație de peste 450.000 lei.

Share this article
Prev Post

Câștigătorii concursului de fotografie ZeroWaste PIX 2023 al AEM. O româncă, printre premianții din acest an

Next Post

Investiții dm România în inițiative sociale și de protecție a mediului în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next