Companii responsabile față de mediu și oameni

Bucureștenii vor putea valida direct cu cardul bancar titlurile de călătorie în toate mijloacele de transport în comun

În maximum 1 lună, bucureștenii vor putea valida direct cu cardul bancar titlurile de călătorie în toate mijloacele de transport în comun, a declarat, marți, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, în cadrul evenimentului Caravana Smart City.

„Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun. Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS. Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense” a precizat Criţ.

Directorul STB a făcut referire și la achiziția a 100 de autobuze electrice, despre care a spus că avem „o întârziere foarte mare, din păcate”: „acest proiect trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023 şi ne dorim o atribuire cât mai rapidă. Am solicitat ca această licitaţie să ia în considerare vehicule cu caracteristici omologate deja în Uniunea Europeană (…)”.

Caravana Smart City este un program național de promovare a soluțiilor și produselor Smart City, organizat de Asociația Română pentru Smart City. În cadrul evenimentului de ieri, din București, s-au abordat subiecte precum: contextul digitalizării și al transformării comunităților din zona metropolitană; mobilitate verde, capacitate și limitări ale infrastructurii orașelor; regenerarea urbană – modele de succes; calitatea aerului – probleme, soluții, acțiuni.

Share this article
Prev Post

Kaufland România – prima infrastructură de colectare a produselor de îngrijire personală și a locuinței la nivel național

Next Post

Volvo Trucks integrează în producția camioanelor oțelul realizat fără combustibili fosili, pe bază de hidrogen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next