Companii responsabile față de mediu și oameni

Volvo Trucks integrează în producția camioanelor oțelul realizat fără combustibili fosili, pe bază de hidrogen

Volvo Trucks este prima companie producătoare de camioane din lume, care integrează în procesul de producție al camioanelor grele oțelul realizat fără combustibili fosili. Oțelul este produs de compania SSAB cu ajutorul unei tehnologii inovatoare pe bază de hidrogen. Rezultatul este un impact climatic mult mai redus decât cel al oțelului produs în mod convențional.

Introducerea la scară mică a oțelului în camioanele electrice grele Volvo va începe în al treilea trimestru al anului 2022. Primul oțel produs cu ajutorul hidrogenului va fi folosit în realizarea șinelor pentru șasiu, coloana vertebrală a camioanelor pe care sunt montate toate celelalte componente principale. Pe măsură ce disponibilitatea oțelului produs fără combustibili fosili va crește, acesta va fi utilizat pe o scară largă și în producția altor părți ale camioanelor.

“Vom crește utilizarea materialelor produse fără combustibili fosili în toate camioanele noastre pentru a le face net-zero nu doar în operare, ci și în ceea ce privește materialele din care sunt construite”, spune Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management, Volvo Trucks.

Jessica Sandström

În prezent, aproximativ 30% din materialele unui camion Volvo nou sunt reciclate, iar până la 90% din materialele folosite pot fi reciclate la sfârșitul duratei de viață.

“Ne străduim în permanență să ne reducem și mai mult amprenta climatică. De asemenea, ne îndreptăm spre o mai mare circularitate atât în operațiunile noastre, cât și în producția camioanelor”, spune Jessica Sandström.

Volvo Trucks este lider de piață pentru camioane grele integral electrice în Europa, cu o cotă de piață de 42% în 2021. Încă din 2019, Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice, ca una dintre primele mărci de camioane din lume care au făcut acest lucru. Volvo Trucks s-a angajat să respecte Acordul de la Paris și să obțină emisii nete de gaze cu efect de seră zero în lanțul valoric până cel târziu în 2040.

Share this article
Prev Post

Bucureștenii vor putea valida direct cu cardul bancar titlurile de călătorie în toate mijloacele de transport în comun

Next Post

Recicleta: 1 milion de kilograme de materiale reciclabile salvate de la groapa de gunoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next