Companii responsabile față de mediu și oameni

Recicleta: 1 milion de kilograme de materiale reciclabile salvate de la groapa de gunoi

Programul „Recicleta” a atins ţinta de 1 milion de kilograme de materiale reciclabile, salvate de la groapa de gunoi, a anunțat organizația inițiatoare, Viitor Plus, la un eveniment în care s-au marcat 13 ani de existenţă, informează Agerpres.

„În cei aproape 13 ani de existenţă, programul “Recicleta” al Asociaţiei Viitor Plus atinge ţinta de 1 milion de kilograme de materiale reciclabile salvate de la groapa de gunoi. Dacă în toate oraşele din România ar fi implementat un astfel de sistem de colectare a hârtiei, până în 2030 am putea salva de la tăiere 530 de hectare de pădure, o suprafaţă de mărimea oraşului Ploieşti, echivalentă cu 7.500 de stadioane de fotbal” au menţionat reprezentanţii asociaţiei.

Potrivit sursei citate, până în prezent, s-au implicat în program 600 de scări de bloc şi 30 de şcoli partenere din Sectorul 2, precum şi 200 de firme din Bucureşti, de la care Recicleta colectează pentru reciclare.

Recicleta este un serviciu de colectare autorizată a materialelor reciclabile uşoare nepericuloase. Programul a fost lansat ca o iniţiativă de economie socială şi verde în 2009, ca o nevoie de a asigura un serviciu de transport ecologic şi transparent bucureştenilor.

Sursa foto: pagina de Fb Recicleta

Share this article
Prev Post

Volvo Trucks integrează în producția camioanelor oțelul realizat fără combustibili fosili, pe bază de hidrogen

Next Post

Bursă de 5000 de euro pentru studenții înscriși la master, interesați de sustenabilitate și schimbări climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next