Companii responsabile față de mediu și oameni

Platforma de mediu pentru București finanțează cu 60.000 de euro 2 proiecte ONG centrate pe managementul deșeurilor

Platforma de mediu pentru București a anunțat proiectele câștigătoare în cadrul celei de a 3-a runde de finanțare susținute de ING Bank România și Nhood Romania.

Din cele 9 proiecte ONG înscrise în competiție în domeniul managementului deșeurilor și al economiei circulare în București, au fost desemnate câștigătoare 2 proiecte, cu un buget total de 300.000 de lei (aprox. 60.000 de euro).

Asociația Climato Sfera – Academia de Compost: ADC (Buget: 200.000 lei)

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de cel puțin 2 ani de către un consorțiu format din Asociația pentru Consum Sustenabil, Climato Sfera, Asociația Culturalis, Livada Comunitară Mărțișor, împreună cu experți Ecoteca și Urban Cultor. Scopul principal al acestui proiect este de a promova Compostarea Comunitară Locală (CCL) a deșeurilor nepericuloase compostabile în zonele de proximitate din București. Prin dezvoltarea participativă a unui cadru normativ și operațional pentru gestionarea sustenabilă a deșeurilor, educarea publicului larg privind impactul generat de consum și producția de deșeuri, acest proiect va contribui la creșterea gradului de conștientizare și practica CCL în comunitate.

Asociația Nod Makerspace – Dâmbovița Apă Dulce (Buget: 100.000 lei)

Proiectul „Dâmbovița Apă Dulce” este un demers complex care va implica pilotarea unei soluții tehnice pentru administrarea deșeurilor în scopul îmbunătățirii calității apei din râul Dâmbovița. Acest proiect va include, de asemenea, implementarea unui ansamblu de mobilier stradal creat din materiale reciclate și va promova educația și conștientizarea publicului în ceea ce privește deșeurile și relația cu râul. Prin intermediul campaniilor de advocacy, proiectul va susține îmbunătățirea procesului de gestionare a deșeurilor în mediul acvatic.

Share this article
Prev Post

E.ON și Delgaz Grid lansează o nouă campanie de informare privind riscurile de incendiu, destinată vârstnicilor

Next Post

Constructorul de automobile Porsche vrea să folosească oțel cu emisii reduse de CO2 începând cu 2026

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next