Companii responsabile față de mediu și oameni

E.ON și Delgaz Grid lansează o nouă campanie de informare privind riscurile de incendiu, destinată vârstnicilor

Peste 500 de persoane vârstnice, parte dintre acestea cu diferite dizabilități, își pierd viața sau sunt rănite, în fiecare an, în urma incendiilor. Cele mai multe cazuri soldate cu decese se înregistrează în rândul persoanelor de peste 70 de ani. Anul trecut, în România s-au produs, în medie, zilnic, 19 incendii la locuințe, majoritatea dintre acestea în mediul rural.

Pornind de la această realitate îngrijorătoare, E.ON România, Delgaz Grid, împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), lansează o nouă campanie națională de informare, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”.

„În campania din acest an ne îndreptăm atenția spre părinții și bunicii noștri, dar și spre alte categorii vulnerabile care au nevoie mai mult decât oricând de grija și atenția noastră. Din păcate, vedem prea multe cazuri în care vârstnicii cad victime ale incendiilor cauzate de diverse incidente din gospodării. Ne dorim ca astfel de drame să fie evitate și, de aceea, credem că este deosebit de important să ne implicăm într-un demers de informare și prevenție alături de partenerul nostru, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu care de 11 ani avem o excelentă colaborare”, afirmă Volker Raffel, CEO E.ON România.

Anul trecut, în aria de activitate a companiei Delgaz Grid au avut loc 12 explozii soldate cu 36 de victime, dintre care 5 decedate. 30 din totalul persoanelor afectate au fost vârstnici. De la începutul acestui an și până în prezent s-au înregistrat trei explozii, în urma cărora 6 persoane au avut de suferit, două dintre acestea fiind vârstnice.

Incidentele au fost cauzate de executarea greșită a procesului de aprindere a focului la mașina de gătit, tip aragaz și/sau soba de încălzit, din teracotă sau de intervențiile neautorizate asupra instalațiilor cu gaz ale imobilului.

În ceea ce privește intoxicațiile cu monoxid de carbon, anul trecut au fost consemnate 16 incidente de această natură, în urma cărora 30 de persoane au fost afectate, iar una dintre acestea și-a pierdut viața. Intoxicațiile au fost cauzate de coșuri de fum obturate sau de neetanșeități ori obturări la sistemele de evacuare a gazelor arse (la centrale termice sau sobe care funcționează cu gaze naturale), dar și de utilizarea aragazului pentru încălzirea locuinței.

Foto: DCStudio – freepik

Share this article
Prev Post

Alimentele cu cel mai mare impact asupra mediului. Carnea de vită și ciocolata neagră, în topul clasamentului (Infografic)

Next Post

Platforma de mediu pentru București finanțează cu 60.000 de euro 2 proiecte ONG centrate pe managementul deșeurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next