Companii responsabile față de mediu și oameni

Dâmbovița Delivery 2023. Bucureștenii sunt invitați în acest week-end la reconectare cu râul, strada și natura

Asociația Nod Makerspace îi invită pe bucureșteni pe 22, 23 și 24 septembrie la Dâmbovița Delivery, eveniment manifest desfășurat de-a lungul Dâmboviței, în zona Timpuri Noi – Mihai Bravu, prin care organizatorii își doresc să creeze o legătură mai strânsă între locuitori și râul lor, valorificând potențialul acestuia ca zonă de recreere, sport, cultură și socializare.

Acțiunea face parte din campania „Săptămâna europeană a dezvoltării durabile: Dâmbovița Delivery 2023”, de conștientizare și educare privind managementul deșeurilor pe apă și în jurul ei, în contextul European Sustainable Development Week, realizată cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, al Primăriei Muncipiului București și ARCUB.

Dâmbovița Delivery va debuta vineri, 22 septembrie, ora 10:30, pe Splaiul Unirii 160, prin lansarea ansamblului de mobilier stradal „Dâmboviţa Apă Dulce” – soluţia propusă pentru a avea un râu cu apă curată. Acesta va fi alcătuit din info-point şi cişmea publică, loc de odihnă şi un mecanism-prototip de colectare deşeuri ne-biodegradabile din apă.

Pe lângă avantajele practice de păstrare a apei curate, prototipul propus are un potenţial major de a creşte gradul de conştientizare a publicului cu privire la problema managementului deşeurilor pe apă şi în jurul ei.


Printre activitățile programate în acest week-end, se numără:

Reconectarea cu apa şi natura
Participanții au ocazia să descopere râul Dâmbovița dintr-o perspectivă nouă, prin plimbări pe apă cu canotcile PATZAIKIN (o experiență inedită), iar iubitorii de sporturi pe apă vor putea să se bucure în siguranță de o diversitate de activități nautice, de la caiac la paddleboard. Vizitatorii vor putea explora și întelege mai bine istoria râului Dâmbovița prin plimbări tematice, expoziții de artefacte pentru natură și vor putea crea cuiburi pentru păsări.

Arte vizuale
Prin intervențiile și activitățile propuse de artiști locali, fiecare zonă a evenimentului va deveni parte dintr-un adevărat spectacol vizual: Podul Abatorului va fi transformat într-un spațiu reper, atractiv și colorat. Cuva râului va fi animată cu picturi ale animalelor autohtone, precum un omagiu închinat biodiversității regiunii. Clădirea Industriei Bumbacului va servi ca pânză pentru un mural impresionant, care va conecta prin ilustrație ecologia și arta. Vizitatorii vor putea, de asemenea, să exploreze arta stradală, vor putea participa la ateliere de design botanic, de string art, de reciclare și să învețe cum își pot crea propriile accesorii.

Sport și wellness
Pentru cei ce își doresc să înceapă ziua cu energie și revitalizare, yoga matinală pe râu oferă o combinație ideală de mișcare și relaxare în inima orașului, iar sesiunile de dans în aer liber vor aduce ritm și culoare evenimentului.

Zone tematice
Spațiile dedicate celor mici vor propune jocuri educative și ateliere creative, în timp ce târgul DezNod va oferi șansa participanților să redea viața unor obiecte vestimentare de colecție.

Proiecte comunitare
Dâmbovița Delivery 2023 va încuraja implicarea comunitară, sustenabilitatea și dezvoltarea durabilă, prin crearea unei instalații artistice colaborative din bețe, care va simboliza unitatea și creativitatea comunității, și plantarea de copaci pe malurile râului. Iubitorii de natură sunt așteptați la un schimb de plante și în această toamnă la Dâmbovița Delivery: aduci o plantă, o pui pe masă și iei alta la schimb.

Evenimentul Dâmbovița Delivery 2023 este susținut de: Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, Apele Unite ale României, Ilustromania, Anagram, Alternative Bucharest, Fundația Cărturești, Mai Mult Verde, Asociația Parcul Natural Văcărești, The Plot, Eematico, Banca Transilvania, Nhood, Leroy Merlin, Fundația Orange, AMAIS, Enviropack Consult, Holver, Bosch.

Mai multe informații despre eveniment

Share this article
Prev Post

Fosta groapă de gunoi a Sibiului se va transforma într-o centrală solară municipală

Next Post

Ursus investește 2 mil. de euro într-o instalație de recuperare a energiei termice din gazele arse, la fabrica din Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next