Companii responsabile față de mediu și oameni

HELLENiQ Energy: Europa de Sud-Est va deveni regiunea nr. 1 în ceea ce privește creșterea energiei regenerabile

Europa de Sud-Est va deveni regiunea numărul unu din Europa în ceea ce privește creșterea energiei regenerabile, potrivit HELLENiQ Energy, unul dintre grupurile energetice de top din Europa de Sud-Est.

În cea mai recentă prezentare corporativă, citată de Balkan Green Energy News, grupul elen și-a expus opiniile cu privire la tendințele și așteptările de pe piața de energie, atât în țara de origine, Grecia, cât și pe piețele externe.

Având în vedere faptul că Europa de Sud-Est a rămas până acum în urmă în ceea ce privește creșterea energiei regenerabile, HELLENiQ se așteaptă ca aceasta să se dezvolte mult mai rapid în anii următori. Acesta este motivul pentru care grupul este interesat de creșterea portofoliului său verde pe piețele regionale.

HELLENiQ se așteaptă ca pătrunderea energiilor regenerabile în Grecia să ajungă la doar 66% până în 2030, față de 78% în Planul național pentru energie și climă (NECP) Prin urmare, documentul se concentrează și pe piețele vecine care să captureze o parte din oportunități.

Este notabil faptul că HELLENiQ se așteaptă la o creștere a ponderii energiei regenerabile de 366% în România până în 2030 și de 600% în alte țări din Balcani, față de 160% în Grecia.

Intrarea HELLENiQ Energy pe piața energiei regenerabile din România

HELLENiQ Energy a intrat în acest an pe piața energiei regenerabile din România cu un portofoliu total de peste 800 MW, accelerând implementarea planului său strategic care vizează cel puțin 1 GW de capacitate de operare până în 2025 și mai mult de 2 GW în 2030.

HELLENiQ Renewables, o companie subsidiară, a semnat un acord obligatoriu cu MYTILINEOS pentru construirea și achiziția a 4 parcuri fotovoltaice în sudul României, cu o capacitate totală de 211 MW.

Proiectele se află într-un stadiu avansat de dezvoltare și se așteaptă să intre în exploatare comercială treptat începând din acest an.

Producția totală anuală a proiectelor este de așteptat să depășească 300 GWh de energie verde, suficientă pentru a satisface nevoile a 100.000 de gospodării.

Share this article
Prev Post

Inditex vrea să-și reducă cu 80% emisiile din transportul maritim prin parteneriatul cu Maersk

Next Post

Grupul CEZ in Romania, premiat in cadrul Webstock Best Visual Storytelling Campaigns pentru Campania „Intoarce timp pentru Pamant”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next