Companii responsabile față de mediu și oameni

Inditex vrea să-și reducă cu 80% emisiile din transportul maritim prin parteneriatul cu Maersk

Inditex, unul dintre cei mai mari retaileri de modă din lume, cunoscut pentru mărci precum Zara și Massimo Dutti, a încheiat un parteneriat cu grupul de transport de mărfuri Maersk, lider global în domeniul serviciilor logistice, pentru a-și reduce amprenta globală de gaze cu efect de seră (GES) asociate transportului maritim de marfă.

Prin intermediul programului ECO Delivery Ocean, Maersk înlocuiește combustibilii fosili cu combustibili verzi, cum ar fi metanolul verde sau biodiesel de a doua generație pe bază de materii prime provenite din deșeuri.

Se estimează că utilizarea combustibililor alternativi Maersk va reduce amprenta de GES cu peste 80% pe litru, în comparație cu combustibilii fosili convenționali.

„Această colaborare este un exemplu excelent al modului în care stimularea soluțiilor inovative cu parteneri dedicați este esențială pentru combaterea schimbărilor climatice. Prin această inițiativă comună cu Maersk, facem pași importanți în reducerea emisiilor asociate transportului nostru maritim de marfă. Acest proiect se aliniază cu obiectivul nostru de a atinge zero net în 2040 (…), a declarat Abel Lopez, șeful departamentului de import, export și transport al Inditex.

La fel ca Inditex, Maersk și-a propus să ajungă la emisii zero net până în 2040 în întreaga activitate, cu ajutorul noilor tehnologii, al noilor nave de trasnport și al combustibililor ecologici.

Accesează comunicatul integral Inditex.

Share this article
Prev Post

EVconnect a instalat 20 de noi stații de încărcare rapidă în benzinării

Next Post

HELLENiQ Energy: Europa de Sud-Est va deveni regiunea nr. 1 în ceea ce privește creșterea energiei regenerabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next