Bulgaria ar urma să lanseze proiecte-pilot de centrale solare offshore și centrale geotermale în acest an

Bulgaria intenționează să implementeƶe mai multe proiecte-pilot de centrale solare plutitoare și centrale geotermale până la finalul acestui an, a declarat recent ministrul bulgar al Mediului, Borislav Sandov, citat de Balkan Energy News.

Oficialul bulgar, care deține și funcția de vicepremier, a mai spus că guvernul de la Sofia va simplifica cadrul de reglementare în domeniul energiei, pentru a stimula și accelera instalarea de parcuri energetice din surse regenerabile.

Prezent la conferința regională RE-Source Sud-Est pe tema energiei regenerabile, Sandov a subliniat faptul că Bulgaria trebuie să accelereze procesul de decarbonizare și investițiile în energie regenerabilă pentru a-și reduce emisiile. Bulgaria va trebui să returneze 6,6 miliarde EUR garantate prin PNRR dacă emisiile nu vor fi reduse cu 40% până în 2026. De asemenea, Bulgaria nu va primi 1,3 miliarde EUR prin Fondul pentru o Tranziție Justă al Uniunii Europene, dacă sectorul său energetic pe bază de cărbune nu este reformat.

Sandov a reiterat faptul că Bulgaria este în continuare în negocieri cu România pentru dezvoltarea unui proiect eolian offshore în Marea Neagră.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Danemarca, cea mai sustenabilă țară din lume. România, a 30-a din 180 de țări

Next Post

NRDC Climate Storytelling Fellowship acordă burse pentru scriitorii de scenarii pe tema schimbărilor climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next