Companii responsabile față de mediu și oameni

C&A Germania înlocuiește umerașele din plastic pentru șosete cu unele complet compostabile, realizate din deșeuri vegetale

Retailerul european C&A și start-up-ul din domeniul bioeconomiei circulare, traceless materials, își unesc forțele pentru reducerea utilizării materialelor plastice convenționale din ambalajele produselor de îmbrăcăminte. În timpul fazei pilot, cârligele de unică folosință pentru șosete din magazinul C&A din Hamburg Altona vor fi înlocuite cu cârlige produse dintr-un material inovator – traceless, dezvoltat de către startup-ul german. Traceless este un material obținut sub formă de granule, din deșeuri vegetale, fiind compostabil în totalitate. În funcție de condiții și de grosimea materialului, compostarea durează între 2-9 săptămâni.

Prin introducerea cârligelor traceless la portofoliul C&A, ambele companii sunt pregătite să aibă un impact de durată asupra industriei.

În fiecare an, la nivel mondial, se produc aproximativ 8-10 miliarde de umerașe din plastic pentru haine. Din cauza dimensiunilor lor mici, umerașele de plastic de unică folosință, care sunt utilizate de obicei pentru șosete și lenjerie intimă, reprezintă o provocare pentru reciclare. Tocmai aici intervine soluția biocirculară a traceless materials.

“Colaborarea noastră cu startup-ul traceless este un pas important în direcția atingerii obiectivului nostru ambițios de a înlocui, până în 2028, materialele plastice de unică folosință cu care se confruntă consumatorii în magazinele noastre, cu alternative durabile”, a declarat Aleix Busquets Gonzalez, șeful departamentului de sustenabilitate globală al C&A.

Share this article
Prev Post

Aproape 2870 de bucureșteni mor anual din cauza aerului poluat. 5,6% dintre cazurile de decese la bebeluși sunt cauzate de poluarea cu microparticule PM10!

Next Post

Leroy Merlin organizează pentru al 8-lea an consecutiv campania de vânzare sustenabilă a brazilor naturali de Crăciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next