Companii responsabile față de mediu și oameni

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Suntem parte din fibra economică și socială a României

Prezentă la finalul lunii octombrie la acțiunea de plantare a unei livezi terapeutice în curtea Centrului Socio-Medical al Hospice Casa Speranței de la Adunații Copăceni, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a răspuns invitației de a acorda un interviu publicației Jurnal de Sustenabilitate care punctează strategia și intervențiile companiei pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și susținerea tranziției verzi a României.

„Noi credem în mod fundamental că misiunea noastră merge dincolo de rolul nostru de a furniza energie în Romania. Suntem parte din fibra economică și socială a României și sprijinim cauzele sociale relevante pentru români, în trei domenii pe care noi le considerăm esențiale: sănătate, educație și mediu.” a subliniat Christina Verchere în interviu.

„Sustenabilitatea stă la baza Strategiei noastre pentru 2030: ne dorim sa răspundem nevoii în creștere de energie, în timp ce reducem emisiile. Intenționăm să investim 11 miliarde de euro până în 2030, pentru a susține tranziția energetică a României, pentru a ne decarbona operațiunile și pentru a-i sprijini pe clienții noștri să își reducă emisiile. Avem ambiția ca până în 2050, operațiunile OMV Petrom să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.” a precizat CEO-ul OMV Petrom – care a subliniat că din cele 11 miliarde de euro, aproximativ 35% sunt alocați pentru proiecte cu emisii reduse și zero de carbon.

Citește interviul integral

Foto: Christina Verchere – pagina de Fb. OMV Petrom

Share this article
Prev Post

Creștere de 37% a importurilor UE de pământuri rare în 2022 – esențiale în dezvoltarea de tehnologii verzi

Next Post

Global Waste Index 2022: Clasamentul celor mai mari poluatori cu deșeuri din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next