Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV Petrom și Asociația Pădurea Copiilor plantează o livadă terapeutică pentru HOSPICE Casa Speranței

Livada Sperantei HOSPICE Padurea Copiilor OMV Petrom ECSR
Livada Sperantei HOSPICE Padurea Copiilor OMV Petrom ECSR

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, continuă să susțină activitatea HOSPICE Casa Speranței, cea mai mare fundație din România care oferă îngrijire paliativă. De data aceasta, voluntarii OMV Petrom s-au unit cu cei de la Pădurea Copiilor și de la HOSPICE Casa Speranței pentru înființarea unei livezi terapuetice pe o suprafață de 1000 de metri pătrați.

Livada terapeutică, de care se vor bucura peste 100 de copii din cadrul Centrului HOSPICE Casa Speranței de la Adunații Copăceni, îmbină principiile de amenajare ale unei grădini în stil japonez, combinând plantele ornamentale cu soiuri de pomi fructiferi, cireși japonezi și elemente din piatră și lemn.

„Suntem foarte mândri să vedem împreună două cauze importante pe care le susținem: plantarea de puieți prin programul România plantează pentru mâine și HOSPICE Casa Speranței, un model pentru îngrijirea paliativă în România.” a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom. „Prin plantarea acestei livezi, asigurăm un refugiu în natură și contribuim la ameliorarea condițiilor de îngrijire a micilor pacienți din Adunații Copăceni. În același timp, reunim voluntarii din mai multe organizații pentru un scop comun, acela de a îi ajuta pe ceilalți.”

Citește și: ENGIE Romania și-a lansat Raportul de Sustenabilitate pentru 2022. Valorea investițiiilor în proiecte de responsabilitate socială a fost de 7,4 mil. lei

„Centrul Socio-Medical de la Adunații Copăceni avea nevoie de o livadă a Speranței! Le suntem recunoscători partenerilor de la OMV Petrom și celor de la Pădurea Copiilor pentru felul în care ne-au ajutat să facem în curtea acestui centru o adevărată oază de terapie. Acești copii au nevoie, pentru a se deschide, pentru a se simți în siguranță, de un mediu care să le permită să fie liberi, așadar de un spațiu cât mai prietenos, cât mai verde. Progresele pe care ei le înregistrează se datorează unor cumuli de factori și, evident, mediul joacă un rol foarte important.” a punctat Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței.

„Când ne-am asumat misiunea de a înființa păduri în 100 de comunități din Sudul României până în 2035, am avut o viziune clară: o lume mai verde, armonioasă, sănătoasă. Și nu întâmplător, anul acesta, pornim sezonul plantărilor de toamnă din cadrul programului România plantează pentru mâine susținut de OMV Petrom, prin înființarea unei livezi terapeutice în beneficiul HOSPICE Casa Speranței. Acesta este un loc în care lăsăm culorile naturii și zumzetul albinelor să ne încarce bateriile. Pentru noi, livada terapeutică este un spațiu în care natura și oamenii se întâlnesc cu prietenie și lasă loc de mai bine pentru noi toți.” a declarat Dr. Alexandra Teodora Pălărie, Președinte Asociația Pădurea Copiilor.

Citește și: TRANSAVIA marchează #ZiuaSustenabilității publicând al 4-lea Raport de Sustenabilitate. Peste 6,2 milioane de lei au fost investite de companie pentru binele comunităților, în 2022

Datorită sponsorizării OMV Petrom, HOSPICE Casa Speranței se concentrează pe strângerea de fonduri pentru Spitalul destinat îngrijirii paliative la Adunații Copăceni

La începutul acestui an, OMV Petrom a sponsorizat cu peste 7 milioane de euro fundația HOSPICE Casa Speranței, sumă care acoperă costurile aferente serviciilor de îngrijire paliativă pentru anul în curs. În total, până la sfârșitul anulului, aproximativ 5.000 de pacienți, copii și adulți, vor fi beneficiari ai acestei sponsorizări.

HOSPICE Casa Speranței a putut grație acestei sponsorizare să își concentreze eforturile de strângere de fonduri pentru construcția spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice la Adunații Copăceni.

În România, peste 22.000 de copii cu boli incurabile și limitatoare de viață au nevoie de îngrijire paliativă.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov şi București, echipe mobile în cinci orașe – București, Brașov, Făgăraș, Zărnești și Giurgiu, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

În cei 31 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 45.000 de copii și adulți și peste 100.000 de aparținători. HOSPICE Casa Speranței este furnizor de educație medicală continuă, acreditată de către OAMGMAMR și înscrisă în Lista Furnizorilor de EMC.

Puteți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație sau cu un SMS la 8846 cu textul TIMP (4 euro).

Pentru mai multe informații, accesați website-ul Hospice,  precum și paginile de Facebook și Instagram ale organizației. De asemenea, puteți afla puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România pe canalul de YouTube al Fundației.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acționarii români dețin peste 42% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 21,7% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2022. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde de euro. În anul 2022 impozitele plătite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale României.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.

Informații suplimentare: www.omvpetrom.ro; www.facebook.com.PetromRo; www.youtube.com/PetromRomania; www.linkedin.com/company/petrom; www.instagram.com/omvpetrom.

Despre Pădurea Copiilor

Asociația Pădurea Copiilor răpunde din 2016 unei urgențe climatice și sociale în sudul României amplificate de lipsa pădurilor. Organizația este prezentă în 34 de comunități din sudul tării, reușind să readucă la viață prin împădurire peste 175 hectare de teren neproductiv pe care s-au plantat aproximativ 1.700.000 de puieți, cu sprijinul a 7.648 voluntari plantatori.

Pădurea Copiilor înființează păduri pe terenuri fără vegetație forestieră de cel puțin 50 de ani, iar timp de 14 ani organizația este dedicată activităților de îngrijire și monitorizare ale puieților nou plantați.

Misiunea Asociației Pădurea Copiilor este de a crește păduri în 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia până în 2035.

Pentru mai multe informații, accesați website-ul Pădurea Copiilor,  precum și paginile de Facebook și Instagram ale organizației.

Share this article
Prev Post

ENGIE Romania și-a lansat Raportul de Sustenabilitate pentru 2022. Valorea investițiiilor în proiecte de responsabilitate socială a fost de 7,4 mil. lei

Next Post

Zentiva România își reduce cu 11% consumul de energie în procesul de producție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next