Companii responsabile față de mediu și oameni

Climate Investment Summit – cel cel mai important summit pentru investiții privind schimbările climatice, va avea loc pe 28 iunie

Climate Investment Summit, cel mai important summit pentru investiții în domeniul schimbărilor climatice, modelelor de afaceri ecologice și parteneriatelor public-privat, revine pentru a treia ediție care va avea loc în data de 28 iunie. Summitul, care se va desfășura atât în format fizic, cât și digital, va oferi o platformă crucială pentru implicarea părților interesate și crearea de rețele, strategii de tranziție și împărtășirea celor mai bune practici pentru a atinge angajamentele climatice globale.

Climate Investment Summit 2022 va reuni cea mai importantă rețea a Coaliției pentru investiții climatice, formată din părțile interesate din sectorul public și privat. Acesta va prezenta valul de investiții de la nivel internațional în domeniul climei, exemple de investiții de succes din diferite sectoare și zone geografice, precum și o serie de opinii privind finanțarea tranziției net-zero și asigurarea unei lumi sigure și durabile din punct de vedere energetic.

“Abordarea crizei climatice va necesita soluții îndrăznețe și cuprinzătoare, colaborare intersectorială și investiții majore din partea sectorului privat. Criza climatică nu se apropie – este deja aici. Pentru a avea vreo speranță de a ne salva planeta, trebuie să accelerăm acum tranziția către o economie bazată pe energie curată. Summitul privind investițiile în domeniul climei oferă liderilor mondiali oportunitatea de a face schimb de cunoștințe și de a colabora pentru a dezvolta soluțiile necesare pentru a face față acestei crize” a declarat Tom Steyer, copreședinte al Galvanize Climate Solutions.

În 2021, cu sprijinul Consiliului Nordic al Miniștrilor, Coaliția pentru Investiții Climatice a convocat investitori instituționali de top, guverne și alte părți interesate în domeniul finanțării climei pentru a contribui la mobilizarea unui angajament colectiv total de 130 de miliarde USD din partea fondurilor de pensii nordice și britanice pentru a fi alocați dezvoltării energiei verzi și investițiilor climatice până în 2030.

Detalii și înscriere

Share this article
Prev Post

Care au fost cheltuielile statelor membre UE pentru protecția mediului în 2021. Ponderea cea mai mare au avut-o companiile

Next Post

Ericsson oferă premii de peste 45.000 EUR studenților care contribuie la rezolvarea problemelor globale prin tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next