Companii responsabile față de mediu și oameni

Consultanță acordată de PwC România și D&B David și Baias pentru Proiectele de Dezvoltare Fotovoltaică și Centrală pe Gaz ale CE Oltenia

Parc Panouri Fotovoltaice CE Oltenia ECSR
Parc Panouri Fotovoltaice CE Oltenia ECSR

O echipă combinată formată din profesioniști de la PwC România și D&B David și Baias, firma de avocatură corespondentă a PwC în România, a oferit servicii de consultanță și asistență financiară, juridică și fiscală Complexului Energetic Oltenia (CEO) în procesul de selecție a investitorilor pentru a dezvolta parteneriate în vederea implementării a opt proiecte de parcuri fotovoltaice și a unei centrale pe bază de gaz.

”Decarbonarea sistemului energetic din Uniunea Europeană este un obiectiv esenţial pentru atingerea  obiectivelor climatice stabilite pentru 2030. În acest context, CE Oltenia implementează Planul de restructurare şi implicit de decarbonare prin care își propune să devină o companie viabilă, pregătită pentru tranziţia energetică. Este cea mai mare transformare din sectorul energetic din România la care și-a adus contribuția și echipa noastră acordând consultanță într-un proiect de anvergură pentru economia locală”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

Citește și: PROMELEK XXI: Extinderea hărții benzinăriilor verzi cu 400 de stații de încărcare până la finalul anului

CE Oltenia va dezvolta patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW, în parteneriat cu OMV Petrom, iar valoarea investițiilor depășește 400 milioane de euro. De asemenea, în colaborare cu Tinmar Energy, vor fi construite patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de 285 MW și o centrală electrică cu ciclu combinat ce folosește gaz natural, cu o capacitate de 475 MW, amplasată la Turceni. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ 595 de milioane de euro.

Citește și: LG Electronics România se alătură celei de-a doua ediții consolid8 Festival dedicate soluțiilor și proiectelor sustenabile pentru o dezvoltare urbană durabilă

Pentru finanțarea parcurilor fotovoltaice, CE Oltenia a obținut 70% din suma necesară din Fondul pentru Modernizare. În ceea ce privește centrala electrică cu ciclu combinat ce utilizează gaz natural, aceasta va fi finanțată în proporție de 50% din Fondul pentru Modernizare. Contractele de finanțare din cadrul Fondului pentru Modernizare au fost semnate de către Ministerul Energiei, în calitate de autoritate contractantă, și de către reprezentanții entităților juridice beneficiare ale finanțării.

Share this article
Prev Post

PROMELEK XXI: Extinderea hărții benzinăriilor verzi cu 400 de stații de încărcare până la finalul anului

Next Post

100.000 de puieți plantați la Roșia Montană de JYSK în ultimii 4 ani, iar acțiunea continuă și în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next