Companii responsabile față de mediu și oameni

LG Electronics România se alătură celei de a doua ediții consolid8 Festival dedicate soluțiilor și proiectelor sustenabile pentru o dezvoltare urbană durabilă

Consolid8 Festival Green Vision LG ECSR
Consolid8 Festival Green Vision LG ECSR

A 2-a ediție consolid8 Festival, intitulată “Green Vision – Impactful Solutions”, va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023, în Brașov, unde participanții vor putea explora noile tendințe din domeniul tehnologiilor verzi, conectându-se cu experți și vizionari ai sustenabilității.

Ca partener al evenimentului se alătură și LG Electronics România, care va premia în cadrul consolid8 Talks câștigătorii competiției Edu-Transformers Award – o inițiativă dedicată celebrării proiectelor inovatoare care contribuie la îmbunătățirea educației în România prin integrarea tehnologiei în procesul de învățare.

Citește și: Ministrul Mediului: În fiecare zi pierdem suprafețe însemnate de terenuri agricole, fenomen pe care îl putem combate într-un singur fel, prin împăduriri

La ce se pot aștepta participanții în cadrul festivalului:

Explorarea soluțiilor verzi și conectarea cu experții: La consolid8 Festival, participanții vor avea oportunitatea de a explora noile tendințe din domeniul tehnologiilor verzi și de a se conecta cu experți și vizionari ai sustenabilității. Evenimentul aduce împreună un grup impresionant de speakeri invitați, recunoscuți la nivel internațional pentru contribuțiile lor în domeniul tehnologiilor verzi. Printre aceștia se numără personalități de excepție, precum Neil Harbisson și Daan Roosegaarde, care vor împărtăși perspective valoroase în cadrul secțiunii “Talks” din a doua zi a festivalului.

Inovație și design pentru un mediu urban sustenabil: Daan Roosegaarde, artist, designer și antreprenor olandez, este renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește viitorul designului și infrastructurii în spațiile publice, cu accent deosebit pe domeniul energetic. Prin proiectele sale, Roosegaarde explorează modalități creative și tehnologice de a utiliza resursele naturale într-un mod sustenabil și eficient. El este creatorul celui mai mare purificator de aer din lume, a autostrăzii inteligente pe bază de lumini și marcaje fosforescente și a celui mai circulat pavaj de biciclete care se încarcă cu energie solară și luminează pe timp de noapte.

Citește și: Raport de Sustenabilitate Raiffeisen Bank România 2022: Angajamentul ferm pentru un viitor sustenabil pentru al 14-lea an consecutiv

Depășirea limitelor umane prin tehnologie: Neil Harbisson, cunoscut ca fiind primul om-robot, este un pionier în utilizarea tehnologiei pentru a depăși limitele umane. Harbisson, care suferă de achromatopsie totală a dezvoltat implantul cibernetic care îi permite să transforme culorile în sunete și datorită căruia are o  modalitate unică de a experimenta mediul înconjurător. El este un promotor al diversității umane și al posibilităților de extindere a capacităților noastre prin tehnologie.

Discuții captivante despre viitorul sustenabil: Seria de discuții “Talks” include și alte personalități din mediul antreprenorial și de business din România, care vor aborda subiecte de interes major precum energii regenerabile, eficiență energetică, gestionarea resurselor naturale, soluții pentru construcții durabile, antreprenoriat și know-how în lumea business-urilor verzi, inovare socială și surse de finanțare în tranziția digitală. Aceste discuții vor aduce în prim-plan modalități concrete de promovare a unui oraș sustenabil și vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Brașov și România.

Citește și: Proiectul Living Places Copenhaga de la VELUX: 7 prototipuri cu amprenta de carbon de trei ori mai mică

Interacțiune, experimentare și networking: consolid8 Festivalul creează un spațiu unic care, pe lângă zona de Talks, va include ateliere educative pentru copii pe teme precum economie circulară, case pasive și robotică, un Hackathon dedicat inovării sociale și tehnologiilor verzi, evenimente satelit pe teme precum Design Thinking, Product Development, Webdesign și Front-end Development, precum și o zonă de interactivă de activări unde vizitatorii pot experimenta ultimele trenduri în materie de soluții verzi.

Angajamente în dezvoltarea durabilă: De curând, Brașovul s-a alăturat altor orașe din lume în cursa pentru a deveni un oraș model în utilizarea tehnologiei pentru a optimiza resursele și serviciile publice, îmbunătățind astfel calitatea vieții locuitorilor săi. Prin intermediul consolid8 Festival, Brașovul demonstrează încă o dată angajamentul său în promovarea dezvoltării urbane inteligente și a sustenabilității fiind partener în cadrul consolid8 Talks – Proiect co-finanțat din bugetul Municipiului Brașov. La acest efort se alătură și Ambasada Regatului Țărilor de Jos care își asumă în rol activ în dezvoltarea culturii mobilității verzi și a mersului pe bicicletă în România, sprijinind în mod direct prezența lui Daan Roosegaarde și crearea unui spațiu de activare dedicat ciclismului unde se vor organiza ateliere și proiecții de film tematice.

Biletele la eveniment, gratuite în limita locurilor disponibile, pot fi obținute prin înregistrare la: https://www.consolid8.ro/festival/talks.

Share this article
Prev Post

OMV Petrom va dezvolta cu fonduri europene o rețea regională de puncte de reîncărcare ultra-rapidă pentru mașini electrice

Next Post

PROMELEK XXI: Extinderea hărții benzinăriilor verzi cu 400 de stații de încărcare până la finalul anului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next