Companii responsabile față de mediu și oameni

Au început înscrierile în concursul național Eco Provocarea Juniori și Liceeni ediția a XIII-a

Eco Provocarea ECSR
Eco Provocarea ECSR

Asociația Viitor Plus a lansat a XIII-a ediție a concursului național Eco Provocarea, un program de educație de mediu prin metode non-formale, cu premii totale în valoare de 100.000 lei.

Concursul se adresează cadrelor didactice și elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal, iar perioada de desfășurare a concursului este 4 octombrie 2023 – 31 mai 2024.

Ediția 2023-2024 a concursului încurajează formarea de ecoambasadori în școli și licee din întreaga țară. Participanții vor avea ocazia să planifice, să organizeze și să desfășoare o serie de activități care să promoveze inițiative de cetățenie activă, contribuind astfel la un viitor mai sustenabil.

În cadrul concursului, participanții pot desfășura o varietate de activități practice, precum: colectarea materialelor reciclabile; igienizarea zonelor naturale; plantarea de puieți forestieri; alte activități legate de protecția mediului – campanii și marșuri de conștientizare, târguri de economie circulară etc.

La finalul ediției 2023-2024, echipele de liceu cu cele mai multe puncte acumulate vor câștiga locuri în Tabăra de Leadership pentru mediu Eco Provocarea, organizată în vara anului 2024.

Echipele de juniori vor primi premii în bani pentru achiziționarea de bunuri prietenoase cu mediul, necesare în procesul instructiv educativ.

Pentru a participa la concurs, profesorii interesați  trebuie să își înscrie echipele formate din 5 – 30 elevi din aceeași școală sau același liceu, în perioada 4 octombrie 2023 – 15 decembrie 2023. 

Intră pe Eco Provocarea pentru mai multe informații

Share this article
Prev Post

Un startup din Seattle lansează „cafeaua fără boabe” pentru a ajuta la combaterea defrișărilor

Next Post

După Birdville, OTP Bank lansează Vrem o Dunăre fără plastic, o nouă campanie video de conștientizare pe tema protecției mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next