Companii responsabile față de mediu și oameni

Proiectul Living Places Copenhaga de la VELUX: 7 prototipuri cu amprenta de carbon de trei ori mai mică

Living Places Copenhaga Velux ECSR
Living Places Copenhaga Velux ECSR

Grupul VELUX, lider global în producția de ferestre de mansardă, anunță inaugurarea proiectului Living Places Copenhaga, în parteneriat cu EFFEKT și Artelia. Această inițiativă reprezintă o schimbare semnificativă în practicile de construcție durabilă, prezentând șapte prototipuri inovatoare. Locuințele construite în cadrul acestui concept se evidențiază printr-o amprentă de carbon redusă, de doar 3,8 kg CO2/m2/an, ceea ce reprezintă de trei ori mai puțin decât cerințele actuale ale legislației daneze de 12 kg CO2/m2/an.

Un aspect remarcabil este că aceste locuințe sustenabile pot fi construite la un preț comparabil cu cel al caselor tradiționale de pe piață, facilitând accesibilitatea la traiul ecologic pentru toți.

Citește și: Certificare LEED PLATINUM obținută de Citibank România pentru noul birou din Țiriac Tower, prin coordonarea Colliers

În prezent, sectorul clădirilor reprezintă o parte semnificativă din consumul global de energie și emisiile de CO2. Grupul VELUX și partenerii săi au fost conștienți de nevoia urgentă de a găsi soluții cu impact redus asupra mediului, de aceea au promovat conceptul Living Places. Acest proiect vizionar are ca scop deschiderea unor noi perspective în industria construcțiilor, oferind soluții inovatoare pentru a aborda provocările globale legate de climă și sănătate.

Living Places Copenhaga, primul prototip al acestui concept, cuprinde cinci pavilioane deschise și două locuințe complet finalizate, fiind accesibile publicului începând cu Ziua Pământului, din data de 22 aprilie.

Citește și: Orange România se apropie de #NetZeroCarbon prin noi centre de interconectare ce utilizează surse de energie alternative

Prin proiectul Living Places Copenhaga, Grupul VELUX demonstrează angajamentul său de a găsi soluții durabile pentru clădiri și își asumă responsabilitatea de a crea un viitor mai conștient din punct de vedere ecologic.

Tina Mayn, Vicepreședinte Executiv pentru Produse în cadrul Grupului VELUX, și-a exprimat mândria față de rezultatele obținute prin proiectul Living Places Copenhaga. “Acest proiect este un  exemplu de bune practice al modului în care construcția de locuințe mai durabile și mai sănătoase poate aborda provocările climatice din industria noastră și poate îmbunătăți sănătatea oamenilor. Prin Living Places Copenhaga, demonstrăm că un climat interior sănătos este crucial, având în vedere că ne petrecem 90% din timp în interior”, a declarat aceasta.

Citește și: Valurile de căldură din luna iulie, o realitate copleșitoare a schimbărilor climatice

Living Places Copenhaga se bazează pe cinci principii cheie: locuințele trebuie să fie sănătoase, accesibile, simple, partajabile în timp și scalabile. Aceste principii pot fi aplicate atât clădirilor și comunităților noi, cât și celor existente, deschizând calea către un viitor durabil și incluziv.

Grupul VELUX, EFFEKT, Artelia și Enemærke & Petersen au realizat o evaluare cuprinzătoare a ciclului de viață ca parte a proiectului Living Places Copenhaga. Această evaluare detaliată a examinat fiecare material, design și tehnică de construcție pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a minimiza emisiile de carbon. Succesul proiectului demonstrează că practicile de construcție durabilă sunt realizabile cu materialele, soluțiile și cunoștințele disponibile în prezent. Partenerii din spatele acestui proiect încurajează industria construcțiilor să adopte și să extindă aceste practici durabile.

Citește și: Dove lansează un proiect de regenerare a 50.000 de hectare de păduri tropicale

Living Places Copenhaga este mai mult decât o simplă prezentare de prototipuri, ci servește drept catalizator pentru schimbarea în industria construcțiilor. În calitate de partener oficial al Capitalei Mondiale a Arhitecturii UNESCO-UIA 2023, Living Places Copenhaga va găzdui o serie de dezbateri și activități menite să impulsioneze și să accelereze soluțiile durabile în sectorul construcțiilor.

Proiectul Living Places al Grupului VELUX redefinește ceea ce este posibil în ceea ce privește practicile de construcție durabile. Prin prioritizarea unei amprente reduse de CO2 și a unui climat interior optim, conceptul stabilește un nou standard pentru un stil de viață conștient din punct de vedere ecologic. Grupul VELUX își menține angajamentul față de Strategia de sustenabilitate 2030 și are ca obiectiv să fie un pionier în acțiunile privind clima și natura, să inoveze produse durabile și să asigure practici de afaceri responsabile. Prin inițiative precum Living Places Copenhaga, Grupul VELUX continuă să deschidă calea către un viitor mai sustenabil.

Share this article
Prev Post

Certificare LEED PLATINUM obținută de Citibank România pentru noul birou din Țiriac Tower, prin coordonarea Colliers

Next Post

Raport de Sustenabilitate Raiffeisen Bank România 2022: Angajamentul ferm pentru un viitor sustenabil pentru al 14-lea an consecutiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next