Companii responsabile față de mediu și oameni

Certificare LEED PLATINUM obținută de Citibank România pentru noul birou din Țiriac Tower, prin coordonarea Colliers

Cladire Sustenabila ECSR
Cladire Sustenabila ECSR

Noul sediu al Citi România din București, situat în clădirea de birouri Țiriac Towers, a obținut certificarea LEED pentru Design Interior și Construcții (LEED ID+C), în semn de recunoaștere a implementării practicilor durabile și a viziunii pentru un viitor sustenabil. Clădirea Țiriac Tower este, de asemenea, certificată LEED Core & Shell, la nivel Platinum, departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers România coordonând amplul proces de certificare atât pentru noul sediu Citibank România, cât și pentru clădirea de birouri Țiriac Tower.

Citește și: Orange România se apropie de #NetZeroCarbon prin noi centre de interconectare ce utilizează surse de energie alternative

Decizia Citi de a obține certificarea LEED ID+C pentru noul său sediu, care acoperă lucrările de amenajare interioară și de construcție, este în linie cu politica băncii, asumată la nivel global, de a obține zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2030 la nivel operațional și de a certifica LEED sau WELL cel puțin 40% dintre birourile și filialele sale la nivel global până în 2025. Firmele de arhitectură și design interior AMA Design și Perkins&Will au creat designul pentru spațiul de birouri Citi.

„În proiectul noului sediu al Citi România am acordat prioritate sănătății, eficienței și sustenabilității, pentru a spori starea de bine a angajaților și pentru a minimiza impactul operațiunilor noastre asupra mediului. Asigurarea energiei electrice 100% din surse regenerabile este unul dintre obiectivele noastre pentru 2025 privind amprenta operațională la nivel global. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a consumului de energie, a consumului de apă și a deșeurilor, împreună cu proiectarea sustenabilă a clădirii, toate acestea sunt factori cheie în demersul nostru de a respecta angajamentul de neutralitate climatică pentru operațiunile noastre până în 2030”, explică Samir Karia, director general al Citi România.

Citește și: Valurile de căldură din luna iulie, o realitate copleșitoare a schimbărilor climatice

Noul sediu Citibank România din București combină cele mai noi tehnologii de management al performanței resurselor cu un accent pe confortul la locul de muncă, fiind un spațiu multifuncțional pentru abordări moderne, flexibile și hibride de lucru, spațiu pentru creativitate și colaborare, dar dispune și de spații pentru lucrul individual. Totodată, clădirea Țiriac Towers pune la dispoziția chiriașilor și stații de încărcare pentru mașinile electrice, plus spații de parcare pentru biciclete.

„Certificarea LEED pentru Design Interior și Construcții (LEED ID+C) a fost acordată noului sediu Citi din București pentru implementarea unor strategii și soluții practice de eficiență energetică și furnizare de energie verde, eficiență a apei și strategii de îmbunătățire a calității aerului interior. Concret, este vorba despre o reducere cu 45% a consumului anual de energie și apă potabilă față de un spațiu de referință și de o îmbunătățire a calității aerului interior datorită ventilației superioare și utilizării de materiale de finisaj interior cu conținut scăzut de COV și toxicitate redusă”, spune Tamara Dogariu, Senior Sustainability Consultant | ESG Strategic Advisory.

Citește și: Dove lansează un proiect de regenerare a 50.000 de hectare de păduri tropicale

Departamentul ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers, format din profesioniști acreditați LEED, BREEAM, WELL, EDGEși Access4You, și-a dezvoltat portofoliul de servicii dedicate angajamentelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), oferind consultanță pentru calculul amprentei de carbon, în proiecte de decarbonizare „Net Zero Carbon”, de definire a strategiilor ESG în mediul construit, de evaluări și consultanță în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE și audituri energetice. În cei 12 ani de activitate în acest segment de business, echipa de consultanță strategică ESG a Colliers a oferit consultanță în vederea certificării conform standardelor internaționale în domeniul sustenabilității pentru mai mult de 170 de proiecte din România, care totalizează aproximativ 5 milioane de metri pătrați.

Share this article
Prev Post

Orange România se apropie de #NetZeroCarbon prin noi centre de interconectare ce utilizează surse de energie alternative

Next Post

Proiectul Living Places Copenhaga de la VELUX: 7 prototipuri cu amprenta de carbon de trei ori mai mică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next