Companii responsabile față de mediu și oameni

Cum contribuie Energy Floors, prin ringurile de dans energetice, la obiectivul trupei Coldplay de a-și reduce cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră în actualul turneu mondial

Cu încă 39 de concerte care urmează a fi susținute în acest an, în Europa și America de Sud, trupa Coldplay se apropie și mai mult de obiectivul actualului turneu, The Music Of The Spheres, de a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră comparativ cu turneul precedent.

Una dintre măsurile tehnologice și inteligente luate în acest sens a fost contractarea firmei neerlandeze, Energy Floors, care a inventat scena de dans cinetică.

La fiecare concert Coldplay din acest turneu, există câte un Centru de energie regenerabilă instalat de Energy Floors, care constă într-un ring de dans generator de energie electrică destinată parțial organizării concertului. Mai exact, podeaua ringului absoarbe „tropăiturile” în ritm de dans ale fanilor, pe care apoi le transformă în energie electrică. Mai mult, fiecare astfel de Centru are instalat câte 15 biciclete staționare cu același scop, alimentate la rândul lor de… energia fanilor.

Pe lângă recoltarea energiei cinetice, ringurile energetice Energy Floors colectează și date despre cantitatea de energie produsă. Fanii pot vedea în timp real care spectacole au fost cele mai energice (și energetice) și chiar care melodie a produs cea mai mare energie.

Energy Floors va monitoriza, de asemenea, cantitatea totală de energie produsă pe parcursul întregului tur, unul dintre obiectivele acestei firme fiind de a contribui la organizarea de evenimente mai inteligente și mai durabile, prin implicarea publicului spectator.

Share this article
Prev Post

Banca Transilvania: 1,5 milioane de carduri eco-friendly și o reducere cu peste 10 tone a amprentei de carbon

Next Post

PMB: nou apel de propuneri, cu implementare rapidă, pentru finanțarea proiectelor ONG de protecție a mediului înconjurător și a animalelor. Proiectele vor putea fi trimise și electronic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next