Companii responsabile față de mediu și oameni

ENGIE Romania a lansat stațiile rCharge cu energie verde pentru încărcarea trotinetelor și a bicicletelor electrice

Din 9 iunie, în București, sunt amplasate două stații de încărcare gratuită a bicicletelor și trotinetelor electrice: una la intrarea în parcul Izvor, lângă stația de metrou, accesibilă publicului larg și o a doua, în incinta campusului Facultății de Inginerie a Instalațiilor, disponibilă studenților facultății.

Ideea proiectului aparține unui grup de tineri profesioniști din ENGIE Romania, ca urmare a câștigării unui concurs intern, și a fost implementată de studenții voluntari ai organizației EFdeN, cu care compania a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe proiecte de sustenabilitate.

Stațiile rCharge cu energie verde sunt realizate din materiale reciclate. Acestea sunt construite din containere modulare reciclate, materialele utilizate fiind prietenoase cu mediul, iar finisajul pereților interiori, din resturi de lemn sau lemn refolosit din paleți și placaj. Încărcarea trotinetelor și bicicletelor electrice se realizează cu energie electrică verde generată de panourilor fotovoltaice bifaciale instalate pe acoperișul stației. Energia electrică verde produsă este stocată în baterii auto reciclate și recondiționate special pentru acest proiect.

„Reducerea impactului asupra mediului reprezintă o prioritate a strategiei ENGIE Romania și, în acest context, acordăm o importanță semnificativă dezvoltării de soluții cu emisii reduse de carbon. Lansarea acestui proiect susține această ambiție și are rolul de a oferi publicului larg acces la soluții sustenabile de producere a energiei electrice verzi și de mobilitate alternativă”, a declarat Nicolas Richard, CEO al ENGIE Romania.

Mai multe informații despre proiect, în comunicatul ENGIE Romania

Sursa foto: engie.ro

Share this article
Prev Post

Future Rising Fellowship. Program de burse pentru tinerii creatori de povești preocupați de un viitor mai echitabil și durabil

Next Post

Ar putea reduce săptămâna de lucru de 4 zile amprenta de carbon a planetei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next