Companii responsabile față de mediu și oameni

ENGIE Romania susține Platforma de mediu pentru București printr-o finanțare de 1.500.000 de lei

Engie finanteaza Platforma de Mediu ECSR
Engie finanteaza Platforma de Mediu ECSR

ENGIE Romania a încheiat un parteneriat cu Platforma de Mediu prin care alocă 1.500.000 de lei pentru implementarea unor proiecte de eficiență energetică, economie circulară, biodiversitate și de încurajare a practicării agriculturii pe terenurile unde sunt dezvoltate centrale fotovoltaice și eoliene.

Acest parteneriat își propune să aducă un răspuns multiplelor problematici identificate în Raportul de cercetare privind starea mediului din București ce dezvăluie vulnerabilitatea crescută a orașului la schimbările climatice.

Studiul evidențiază o serie de provocări de mediu cu care se confruntă marile aglomerări urbane, printre care:

 • calitatea aerului;
 • congestia urbană;
 • procentele reduse de reciclare a deșeurilor;
 • desfășurarea de activități care produc gaze cu efect de seră;
 • ponderea mare a  construcțiilor vechi și energofage.

Citește și: Aproape 400.000 de decese în Europa în 2021, atribuite aerului poluat. Particulele PM2,5, responsabile pentru 19.600 de decese în România (Raport)

În acest context, implementarea unor proiecte de mediu care să devină exemple de bune practici și să aducă un răspuns acestor problematici devine o urgență. Platforma de mediu pentru București, cu sprijinul ENGIE Romania, se angajează să susțină aceste inițiative. Astfel, se oferă sprijin financiar și alte resurse pentru implementarea de proiecte care:

 • să îmbunătățească eficiența energetică a clădirilor;
 • să reducă deșeurile și să implice reciclarea acestora;
 • să creeze un mediu propice dezvoltării biodiversității;
 • să valorifice toate resursele disponibile.

Parteneriatul cu Fundația Comunitară București are în vedere finanțarea de proiecte care să răspundă celor trei obiective:

 • eficiență energetică

Platforma de mediu pentru București, cu susținerea ENGIE Romania, pune la dispoziția organizațiilor non-guvernamentale finanțare pentru dezvoltarea de proiecte de eficiență energetică. Aceste proiecte urmăresc să reducă consumul de energie și să minimizeze pierderile de energie. Scopul este de a optimiza utilizarea energiei și de a reduce astfel impactul asupra mediului și costurile cu energia asociate.

Citește și: Investiții dm România în inițiative sociale și de protecție a mediului în 2023

 • biodiversitate și economie circulară

Cu sprijinul ENGIE Romania, Platforma de mediu pentru București oferă finanțare organizațiilor non-guvernamentale pentru identificarea și dezvoltarea de proiecte menite să încurajeze biodiversitatea și economia circulară.

 • valorificare a terenurilor unde sunt amplasate centrale fotovoltaice și eoliene

A treia componentă a parteneriatului o reprezintă inițiativa de a implementa, alături de alte fundații comunitare, soluții de valorificare a terenurilor agricole unde sunt amplasate parcurile eoliene și solare ale companiei din județele Buzău, Brăila și Galați.

Programul de finanțare este gestionat de Fundația Comunitară București. Aceasta pune la dispoziția aplicanților calendarul, formularul de aplicație și ghidul aplicantului, disponibile pe site-ul programului. 

”Ne bucurăm de colaborarea cu ENGIE Romania, care facilitează atât intervenția societății civile într-un domeniu nou, acela al eficienței energetice, cât și implementarea unor proiecte care îndeplinesc obiective de mediu pe care deja le urmărim. Acțiunea colaborativă asigură Platformei de mediu premisele intervențiilor strategice pentru un oraș bun de trăit”, a declarat Ana Mircioagă, manager granturi  la Fundația Comunitară București.

Citește și: Crocs pilotează un program de economie circulară: preia saboții uzați în 50 de locații din SUA

”Schimbarea începe atunci când, împreună cu parteneri dedicați, ne unim eforturile pentru a construi, pas cu pas, un viitor sustenabil. Protejarea mediului și abordarea schimbărilor climatice reprezintă angajamente fundamentale pentru ENGIE Romania, compania noastră sprijinind cu consecvență proiecte de eficiență energetică care contribuie la reducerea consumului de energie și inițiative menite să încurajeze economia circulară, biodiversitatea și să valorifice cât mai bine resursele de care dispunem, toate acestea contribuind la realizarea ambiției Grupului ENGIE de Net Zero Carbon până în 2045″,  a declarat Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

Share this article
Prev Post

Crocs pilotează un program de economie circulară: preia saboții uzați în 50 de locații din SUA

Next Post

CEE Bankwatch Network angajează Coordonator resurse umane. Viitorul specialist poate lucra inclusiv din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next