Companii responsabile față de mediu și oameni

Environ caută al 15-lea Creator de inspirație – un proiect despre natură și oamenii care au ales România

Asociația ENVIRON  lansează cu ocazia aniversarii a 15 ani de activitate în domeniul gestionării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), Creator de inspirație – o campanie de conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător derulată împreună cu 14 oameni de referință în domeniul lor de activitate.

ENVIRON deschide înscrierile în căutarea celui de-al 15-lea „Creator de inspirație” care să împărtășească dragostea pentru munca pe care o face, pentru natură și care dorește să își facă vocea auzită. Pentru a se înscrie în concurs, participanții trebuie să răspundă într-un mod autentic și convingător la câteva întrebări, urmând ca cel mai bun răspuns să fie premiat. Persoana selectată va acorda un interviu video și va beneficia de o sesiune foto cu Horia Stan și Dacian Foldi, echipa care a realizat proiectul, având astfel posibilitatea să inspire și alți oameni prin exemplul său.

Creator de inspirație spune povestea a 14 profesioniști din domenii total diferite care au ales să facă din România (oameni și natură) o sursă de inspirație pentru munca lor de zi cu zi. Proiectul surprinde printr-o serie de video-interviuri, valorile comune ale oamenilor de succes din țara noastră, creatori de lucruri sau experiențe autentice și durabile: de la case și mâncăruri cu bun gust, haine, meșteșuguri populare sau cadouri până la oameni informați, artă, performanță sportivă, educație, ajutor, stare de bine sau schimbare.

Pornind de la ideea că inspirația reprezintă atât primul pas al procesului de respirație, inhalarea aerului (curat!) în plămâni, cât și entuziasmul creator, campania Creator de inspirație amintește că fiecare dintre noi creează zilnic ceva și are puterea de a-i inspira pe cei din jur.

„Respectul, empatia și responsabilitatea sunt acele valori care fac diferența dintre oamenii care aleg să recicleze și cei cărora nu le pasă de ce rămâne în urma lor. Între cei care înțeleg că dreptul fundamental la un mediu sănătos reprezintă în egală măsură și obligația de a îl proteja și cei care cred că li se cuvine totul. Între oamenii care acționează și cei care așteaptă să se facă. 

Protagoniștii proiectului nostru spun, în 14 feluri, povestea unei Românii mai bune pe care o putem construi cu respect și dăruire pentru oameni, muncă și pentru natură. Indiferent cine suntem, indiferent de profesie, vârstă, înfățișare sau statut, cu toții avem puterea să creăm lucruri frumoase.”Roxana Puia, Director de Marketing Asociația ENVIRON.

De 15 ani, ENVIRON creează contexte pentru ca țara noastră să devină un loc mai curat, mai civilizat și mai bun, prin sisteme de gestionare responsabilă a deșeurilor electrice (infrastructură de colectare) și prin proiecte care inspiră oameni, copii, companii și comunități să facă pasul spre sustenabilitate.

Video-interviurile și întreaga poveste Creator de inspirație pot fi accesate pe www.creatordeinspiratie.ro 

Share this article
Prev Post

McDonald’s face încă un pas în eliminarea plasticului de unică folosință prin lansarea tacâmurilor pe bază de hârtie în UK și Irlanda

Next Post

„Prietenii aerului”: Bergenbier și Airly contribuie la reducerea gradului de poluare din Ploiești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next