McDonald’s face încă un pas în eliminarea plasticului de unică folosință prin lansarea tacâmurilor pe bază de hârtie în UK și Irlanda

McDonald’s a anunțat că va înlocui treptat toate tacâmurile din plastic, inclusiv lingurița McFlurry, cu un nou material pe bază de hârtie în restaurantele sale din Marea Britanie și Irlanda. Inițiativa McDonald’s face parte din angajamentul companiei de a găsi alternative adecvate la plasticul de unică folosință.

Potrivit gigantului fast-food, noile tacâmuri sunt fabricate din hârtie presată rezistentă, regenerabilă, certificată FSC și sunt complet reciclabile și compostabile.

Prin trecerea de la tacâmurile din plastic la cele pe bază de hârtie, compania estimează că va elimina 858 de tone de plastic pe an în Marea Britanie.

Obiectivul final al McDonald’s este de a obține emisii nete zero în întreaga sa activitate și lanțul valoric din Marea Britanie și Irlanda până în 2040, cu ambalaje fabricate din surse regenerabile, reciclate sau certificate, complet reciclabile și compostabile, până în 2024.

Pentru a atinge acest obiectiv, McDonald’s a introdus deja paie pe bază de hârtie, noi pahare McFlurry fără capace de plastic și a dezvoltat cutii de salată din carton – economisind 1858 de tone de plastic până în prezent.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Sondaj Tesco: 92% din cumpărătorii englezi nu știu întotdeauna ce alimente au în bucătărie

Next Post

Environ caută al 15-lea Creator de inspirație – un proiect despre natură și oamenii care au ales România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next