Companii responsabile față de mediu și oameni

Fabrica Arctic din Ulmi, recunoscută de WEF drept una din cele mai sustenabile unități de producție Industry 4.0 din lume

Fabrica de mașini de spălat Arctic din Ulmi a fost desemnată de World Economic Forum (WEF) drept una dintre primele 10 cele mai sustenabile unități de producție Industry 4.0 dintre dintre cele peste 100 care fac parte din Global Lighthouse Network, primind statutul de Sustainability Lighthouse ca o nouă recunoaștere a performanțelor sale d.p.d.v. al eficientizării producției și protejării mediului.

Parte din grupul Arçelik din anul 2002, fabrica Arctic de la Ulmi este singura fabrică Industry 4.0 din România si una dintre cele mai moderne facilități de producție din Europa, care folosește cele mai noi tehnologii de inteligență artificială, machine learning și tehnologii robotizate. Trecerea la Ia 4-a (r)evoluție industrială a făcut posibilă optimizarea tuturor etapelor din ciclul de viață al produselor, prin digitalizarea operațiunilor din fabrică, ceea ce a dus la o capacitate de producție de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.

Construită în doar 17 luni pe o suprafață de peste 700.000 mp, această „fabrică a viitorului” deține un număr remarcabil de acreditări ca fabrică verde, fiind și singura din România care deține LEED Platinum, cel mai înalt nivel al acestei certificări verzi care poate fi obținut de o fabrică.

Unitatea Arctic din Ulmi și-a propus să atingă net zero în toate operațiunile până în 2050 prin investiții în energie regenerabilă, precum și prin eficiență energetică atât în producție, cât și la nivelul produselor.

Mai multe informații despre fabrică

Share this article
Prev Post

G20: companiile trebuie să-și îmbunătățească urgent raportarea financiară legată de climă

Next Post

PE va solicita statelor lumii să își intensifice acțiunile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next