Companii responsabile față de mediu și oameni

PE va solicita statelor lumii să își intensifice acțiunile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030

Parlamentul European va solicita tuturor țărilor să își intensifice obiectivele climatice pentru 2030 înaintea reuniunii COP27 din Egipt, pentru a limita încălzirea globală conform Acordului de la Paris – în contextul în care planeta se îndreaptă către o creștere a temperaturii cu 2,7°C, cu mult peste obiectivele Acordului de a limita creşterea temperaturii globale la cel mult 2°C și de a aspira către obiectivul de 1,5 °C.

Eurodeputații vor solicita UE și tuturor națiunilor G20, înaintea Conferinței ONU privind schimbările climatice COP27 din Egipt, din 6-18 noiembrie 2022, să își asume rolul de lideri și să se angajeze în direcția unor obiective mai ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Dezbaterea privind COP27 va avea loc marți, 18 octombrie, cu o rezoluție care urmează să fie votată în plen joi, 20 octombrie 2022.

Context

Parlamentul European a pledat intensiv pentru o legislație mai ambițioasă a UE în domeniul climei și al biodiversității și a declarat situația de urgență privind clima la 28 noiembrie 2019.

În iunie 2021, Legea europeană a climei a fost adoptată de Parlament. Aceasta transformă angajamentul politic al Pactului verde european față de neutralitatea climatică a UE până în 2050 într-o prevedere obligatorie pentru UE și statele membre.

De asemenea, legea lărgește obiectivul UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 – de la 40%, la cel puțin 55%, comparativ cu nivelul din 1990.

Parlamentul negociază în prezent cu statele membre pachetul „Pregătiți pentru 55 în 2030” , pentru a permite UE să atingă obiectivul mai ambițios pentru 2030.

Foto: Unsplash

Share this article
Prev Post

Fabrica Arctic din Ulmi, recunoscută de WEF drept una din cele mai sustenabile unități de producție Industry 4.0 din lume

Next Post

ECOTIC: doar 8,4% din gospodării se debarasează corect de aparatele electrocasnice mici uzate (Studiu național)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next