PE va solicita statelor lumii să își intensifice acțiunile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030

Parlamentul European va solicita tuturor țărilor să își intensifice obiectivele climatice pentru 2030 înaintea reuniunii COP27 din Egipt, pentru a limita încălzirea globală conform Acordului de la Paris – în contextul în care planeta se îndreaptă către o creștere a temperaturii cu 2,7°C, cu mult peste obiectivele Acordului de a limita creşterea temperaturii globale la cel mult 2°C și de a aspira către obiectivul de 1,5 °C.

Eurodeputații vor solicita UE și tuturor națiunilor G20, înaintea Conferinței ONU privind schimbările climatice COP27 din Egipt, din 6-18 noiembrie 2022, să își asume rolul de lideri și să se angajeze în direcția unor obiective mai ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Dezbaterea privind COP27 va avea loc marți, 18 octombrie, cu o rezoluție care urmează să fie votată în plen joi, 20 octombrie 2022.

Context

Parlamentul European a pledat intensiv pentru o legislație mai ambițioasă a UE în domeniul climei și al biodiversității și a declarat situația de urgență privind clima la 28 noiembrie 2019.

În iunie 2021, Legea europeană a climei a fost adoptată de Parlament. Aceasta transformă angajamentul politic al Pactului verde european față de neutralitatea climatică a UE până în 2050 într-o prevedere obligatorie pentru UE și statele membre.

De asemenea, legea lărgește obiectivul UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 – de la 40%, la cel puțin 55%, comparativ cu nivelul din 1990.

Parlamentul negociază în prezent cu statele membre pachetul „Pregătiți pentru 55 în 2030” , pentru a permite UE să atingă obiectivul mai ambițios pentru 2030.

Foto: Unsplash

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prev
Fabrica Arctic din Ulmi, recunoscută de WEF drept una din cele mai sustenabile unități de producție Industry 4.0 din lume

Fabrica Arctic din Ulmi, recunoscută de WEF drept una din cele mai sustenabile unități de producție Industry 4.0 din lume

Fabrica de mașini de spălat Arctic din Ulmi a fost desemnată de World Economic

Next
ECOTIC: doar 8,4% din gospodării se debarasează corect de aparatele electrocasnice mici uzate (Studiu național)

ECOTIC: doar 8,4% din gospodării se debarasează corect de aparatele electrocasnice mici uzate (Studiu național)

ECOTIC, cea mai mare organizație din România de transfer a responsabilităților

You May Also Like