Companii responsabile față de mediu și oameni

Volvo, Vattenfall, Iberdrola și Siemens Gamesa se alătură inițiativei SteelZero

Companii importante din domeniul energiei verzi și al automobilelor, printre care Iberdrola, Siemens Gamesa, Vattenfall BA Wind și Volvo Cars, s-au angajat să utilizeze în procent de 50% oțel cu emisii reduse de carbon în operațiunile lor de producție până în 2030, devenind astfel cele mai recente firme care au aderat la inițiativa SteelZero, relatează BusinessGreen.

Cele patru firme, care sunt toate consumatori importanți de oțel, se alătură membrilor existenți, cum ar fi Maersk, Ørsted și Lendlease, în susținerea coaliției, prin care semnatarii trebuie, de asemenea, să se angajeze să achiziționeze oțel 100 % net zero până în 2050.

Producția de oțel este în prezent unul dintre cei mai mari emițători de CO2 la nivel mondial, reprezentând aproximativ șapte procente din emisiile anuale globale, o cifră care se așteaptă să crească odată cu cererea de oțel în următorii ani, dacă nu se iau măsuri concertate pentru a trece la tehnologii de producție mai ecologice.

Astfel, SteelZero a fost înființat de către Climate Group în parteneriat cu ResponsibleSteel în încercarea de a valorifica puterea colectivă de cumpărare și influența membrilor săi corporativi, trimițând astfel un mesaj către producătorii de oțel cu privire la cererea tot mai mare de oțel ecologic sustenabil.

“Atât sectorul energiei regenerabile, cât și cel al automobilelor joacă un rol esențial în impulsionarea tranziției net zero. În acest fel, ele sprijină crearea unei piețe a oțelului decarbonizat care poate permite fiecărui sector să își atingă obiectivele net zero.” a declarat Jen Carson, Climate Group.

Iberdrola și Vattenfall BA Wind sunt actori importanți în sectorul energiei regenerabile, fiind principalii furnizori de energie eoliană atât pe uscat, cât și în larg. Siemens Gamesa, între timp, construiește, dezvoltă și furnizează turbine eoliene pentru firme energetice precum Iberdrola și Vattenfall BA Wind. “Vattenfall s-a angajat să înjumătățească emisiile de gaze cu efect de seră din lanțul său de aprovizionare până în 2030”, a declarat Helene Biström, director al Vattenfall Business Area Wind.

Foto: Climate Group

Share this article
Prev Post

Ford se alătură First Movers Coalition pentru comercializarea tehnologiilor cu emisii zero

Next Post

Ministrul Barna Tánczos a anunțat alocarea a 1,2 miliarde de Euro din PNRR pentru investiții în managementul deșeurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next